Telenovela parcării de pe Secerei continuă. Ce a decis Tribunalul București!

1534
Parcare Secerei Sectorul 4 News

Primăria Sectorului 4 a început să construiască în zona Tineretului, pe un teren devenit pârloagă, o parcare de peste 700 de locuri.

Locuitorii doresc construcția, Tribunalul București se opune.

La sfârșitul anului trecut, Consiliul Local Sector 4, la propunerea primarului Daniel Băluță, a aprobat din nou indicatorii tehnico-economici, asta după ce mai fusese votată o dată, pentru o parcare de 700 locuri de lângă Palatul Copiilor, teren primit de la Primăria Capitalei pentru a amenaja un parc.

Citește și: Primăria Sector 4 nu poate construi parcare lângă Parcul Tineretului. Instanța a decis ca spațiul să rămână verde

Dan Trifu, vicepreședintele asociației Ecocivica declara că reaprobarea indicatorilor pentru parcarea de 700 de locuri este abuzivă.

Este o faptă agravantă pentru Primăria Sector 4 și Consiliul Local Sector 4 că au emis o hotărâre similară cu cea anulată de instanță, prin care s-a aprobat amenajarea parcării de 700 locuri. Acum apare o nouă hotarare cu acelasi conținut, doar că se modifică adresa. Legea spune foarte clar că un act administrativ emis în condițiile primului, anulat de instanță, este nul de drept. Așa cum spuneam, devine o faptă agravantă, este abuz in serviciu. Cu siguranță va fi sesizat Parchetul având în vedere gravitatea faptelor”,  explica Dan Trifu pentru HotNews.ro.

Citește și: Consiliul Local Sector 4 a aprobat din nou construirea unei parcări pe spațiul verde de lângă Parcul Tineretului, după ce instanța a decis anularea primei hotărâri

Surpriză , atunci ca și acum, Tribunalul București a anulat și cea de-a doua hotărâre.

Primarul Sectorului 4, Daniel Băluță declara anul trecut că, în cartierul Tineretului există 2.700 de locuri de parcare amenajate de către primărie, iar deficitul ar fi de circa 5.000 de locuri. Conform edilului la fiecare patru locuri de parcare, se va planta câte un copac. Daniel Baluță, posta atunci pe facebook că spațiul verde nu este spațiu verde, ci un “teren plin de gunoaie, un adevărat focar de infecție situat la doi pași de centrul Bucureștiului”.

Locuitorii din zonă doresc amenajarea acestei parcări, ținând cont că acel teren este plin de gunoaie și un adevărat focar de infecție, însă mai multe ONG-uri se opun construirii acestei parcări de 700 de locuri.

Citește și: Parcarea de la palatul copiilor va fi făcută după modelul Suedez – „facem parcarea fără să tăiem nici un pom”

Vezi decizia Tribunalului București AICI