UPDATE: Parcarea de la palatul copiilor va fi făcută după modelul Suedez – „facem parcarea fără să tăiem nici un pom”

564
Parcare Secerei Sectorul 4 News

UPDATE

Video declarații Daniel Baluță despre parcarea de pe strada Secerei


 

Vă prezentăm extrase din ședința de consiliu din 31 ianuarie 2018.

Începând cu ziua de luni, acolo există un ordin de începere şi o autorizaţie de construire, pentru şi este aici, cine doreşte s-o consulte, cu dragă inimă, pentru organizare de şantier. Deci aceasta este autorizaţia de construire pe care am primit-o. Asta este un punct. Al doilea punct important în această ecuaţie, care ne-a determinat inclusiv să modificăm în luna decembrie, din punct de vedere organizatoric şi structural, viziunea despre acest parcking, este legată de faptul că am identificat soluţia tehnică, care, ne permite să nu tăiem niciun pom.

Citește și: Consiliul Local Sector 4 a aprobat din nou construirea unei parcări pe spațiul verde de lângă Parcul Tineretului, după ce instanța a decis anularea primei hotărâri

În mod evident numărul locurilor de parcare va fi mai mic, pe lângă copacii existenţi,  vom planta suplimentar încă 200 deci…Final, vom avea numărul de pomi existenţi pe această suprafaţă, la care vom adăuga încă 200 de pomi. Modalitatea în care vom recompartimenta parcarea, va fi una extrem de simplă şi civilizată, după ce terenul va fi adus la nivel, tocmai pentru a poziţiona corect locurile de parcare, vom face un scaning 3D pe suprafaţa respectivă şi, funcţie de el, vom realiza compartimentarea şi plasarea alveolelor pentru pomi. Cam asta este ideea. Evident, locurile de parcare sunt mai puţine. 600 de locuri de parcare.

De aceea, după ce instanţa, în primă fază, ne având o hotărâre definitivă, a avut observaţii şi societatea civilă a avut observaţii, am încercat să identificăm o soluţie, aşa cum am spus, menită să dea satisfacţie cât mai mare şi societăţii civile, dar, în acelaşi timp, încercăm să ne atingem şi obiectivul.

Nici eu nu sunt posesorul adevărului absolut şi nici nu îmi doresc lucrul acesta, cum, pe de altă parte, înţeleg şi lupta pe care de-a lungul timpului, împreună cu entităţile ce militează pentru conservarea naturii aţi dus-o, are şi această entitate partea ei de dreptate. Din acest motiv, ca nişte oameni echilibraţi şi ca nişte oameni normali, încercăm să identificăm soluţii raţionale pentru problemele comunităţii

Acest model este inspirat dintr-un model suedez de dezvoltare, pentru că acolo intr-adevăr, atunci când se amenajează o parcare şi există o necesitate într-o anumită zonă să se realizeze un parcaj, el se realizează folosind întocmai relieful, fără să-i aducă, din punct de vedere al vegetaţiei, modificări.”

Citește și: Primăria Sector 4 nu poate construi parcare lângă Parcul Tineretului. Instanța a decis ca spațiul să rămână verde