Nicuşor Dan va face plângere penală la DNA împotriva primarului Sectorului 4, în legătură cu parcarea din Parcul Tineretului

1209
nicusor dan - parcarea strada secerei

Deputatul USR Nicuşor Dan a spus miercuri că va face plângere penală la DNA împotriva primarului Sectorului 4, Daniel Băluţă, împotriva şefului Poliţiei Locale de sector, precum şi a Inspectoratului de Stat în Construcţii, pe care îi consideră vinovaţi de încălcarea unei hotărâri judecătoreşti şi de cheltuirea banului public pentru construirea unei parcări pe un spaţiu verde din Parcul Tineretului, de lângă Palatul Copiilor.

Nicuşor Dan afirmă că Primăria Sectorului 4 nu are autorizaţie de construire şi se fac în continuare lucrări în mod ilegal, în condiţiile în care Tribunalul Bucureşti a decis suspendarea celei de-a doua hotărâri emise de Consiliul Local Sector 4 prin care s-a aprobat construirea parcării de 755 de locuri.

Terenul aparţine municipiului Bucureşti, iar în anii 2010 – 2012 a fost dat unui investitor privat care a vrut să facă acolo un Aqua Parc. În urma unei decizii a Instanţei, într-un proces pe care l-a iniţiat Asociaţia Salvaţi Bucureştiul, instanţa a spus că aici este spaţiu verde, iar acele construcţii nu puteau funcţiona în acest loc. Ulterior, PMB, care are în proprietate terenul, l-a dat în administrare Consiliului Local al Sectorului 4, dar a prevăzut în hotărâre că trebuie să-şi păstrze destinaţia de parc, deci i l-a dat Sectorului 4 să organizeze un parc. Nu o parcare. În urmă cu un an, Consiliul Local a dat o hotărâre care spune că va investi 14 milioane de lei pentru această parcare, hotărâre care a fost atacată în instanţă de către Salvaţi Bucureştiul şi anulată, iar la trei zile după această anulare, Consiliul Local 4 a dat o hotărâre cu acelaşi conţinut. Iar această hotărâre a fost suspendată în urmă cu câteva zile de Tribunalul Bucureşti. (…) În momentul de faţă, Primăria Sectorului 4 nu are o autorizaţie de construire pentru această parcare“, a declarat, într-o conferinţă de presă, Nicuşor Dan, potrivit news.ro.

Citește și: Telenovela parcării de pe Secerei continuă. Ce a decis Tribunalul București!

Deputatul USR a spus că va face plângere la DNA împotriva primarului Sectorului 4, a şefului Poliţiei Locale de sector şi Inspectoratului de Stat în Construcţii, întrucât îi consideră vinovaţi de abuz în serviciu şi de cheltuirea banului public pentru o lucrare ilegală.

Prin faptul că se încalcă o hotărâre judecătorească, pentru că se cheltuiesc 14 milioane de lei din bani publici pentru o lucrare ilegală, această faptă se încadrează la infracţiunea de abuz în serviciu, cu foloase necuvenite pentru altul, Asociaţia Salvaţi Bucureştiul va face o plângere penală la DNA. Sunt părtaşi la această infracţiune Inspectruatul de Stat în Construcţii şi împotriva şefului Poliţiei Locale a Sectorului 4 şi împotriva Primarului Sectorului 4, care a coordonat cele două proiecte şi este principalul vinovat pentru această situaţie“, a mai spus Dan, solicitându-i primarului Capitalei Gabriela Firea să intervină pentru rezolvarea situaţiei.

Tribunalul Bucureşti a decis suspendarea celei de-a doua hotărâri emise de Consiliul Local Sector 4 prin care s-a aprobat construirea unei parcări de 755 de locuri pe un spaţiu verde din Parcului Tineretului, de lângă Palatul Copiilor, teren pe care Primăria Capitalei îl oferise primăriei de sector pentru a amenaja un parc. Salvaţi Bucureştiul şi Ecocivica au deschis ulterior proces pentru anularea hotărârilor, însă între timp Primăria Sectorului 4 a început lucrările.

Parcarea ar fi urmat să aibă 755 de locuri şi 180 de arbori, câte un arbore la fiecare patru locuri de parcare, spunea primarul Daniel Băluţă anul trecut.