Se scumpesc parcările în Capitală! Cât te va costa să îți lași mașina în locuri special amenajate

1228
parcare cu plata

Cu toții știm că lipsa locurilor de parcare este o problemă acută cu care se confruntă locuitorii Capitalei, însă multe primării au demarat deja lucrări pentru amenajarea de astfel de spații.

Primăria Capitalei dorește să modifice tarifele percepute la nivelul Bucureștiului.

Tarifele orare de parcare în Capitală se vor scumpi, potrivit unui proiect al Consiliului General, începând cu 1 iunie. Este vorba de parcarea administrată de primărie, unde tariful era de 1,5 lei pe oră până acum.

Conform documentului postat pe site-ul Primăriei Generale sunt propuse ca tarife pentru staţionarea vehiculelor pe locurile de parcare special amenajate sumele de 2,5 lei/oră cu TVA inclus în zilele de luni până vineri în intervalul orar 06.01 – 19.00 şi de 1,5 lei/oră cu TVA inclus pentru intervalul orar 19.01 – 06.00. Tariful de 2,5 lei / oră se poate extinde, „în funcţie de parcaj, în zone în care traficul este mai mare, de luni până duminică în intervalul orar 00.00 – 24.00”.

Citește și: Primăria va construi încă o parcare la Piața Sudului

Un tarif de 2,5 lei/oră/24 de ore/zi + TVA va fi aplicat parcărilor publice aflate la mai puţin de 50 de metri de unităţile hoteliere, zone comerciale, săli de spectacole, baze sportive – locuri de parcare rezervate pe bază de contract. Tariful preferential pentru riverani – care nu nominalizează locul, ci permite doar utilizarea parcării – va fi de 80 lei / lună. Pachetul lunar pentru persoane fizice – 400 lei / autoturism plus TVA – este rezervat celor care plătesc în avans, în baza unui contract, tariful de parcare pe o perioadă de o lună.

Potrivit municipalității „tarifele propuse au fost stabilte astfel încât să acopere costul efectiv al prestării serviciului, să acopere cel puţin sumele investite şi cheltuielile curente de întreţinere şi exploatare, să încurajeze prestarea eficientă a serviciului şi protecţia mediului, să încurajeze investiţiile de capital şi să respecte autonomia financiară a Companiei Municipale Parking Bucureşti SA”.

Citește și: Primăria Sectorului 4 marchează 40.000 de locuri de parcare . Când va fi finalizată lucrarea