A fost inaugurat primul parc din Capitală dedicat Centenarului Marii Uniri. 100 de stejari au fost plantați în Lumea Copiilor

2585
firea-baluta

Primăria Sectorului 4 împreună cu Ambasada Republicii Lituania în România a inaugurat, astăzi, “Parcul 100 de stejari” în vecinătatea Parcurilor Orășelul Copiilor și Lumea Copiilor din sectorul 4.

La eveniment a participat și Gabriela Firea, primarul general al Capitalei

Marea inaugurare a fost anunțată pentru orele 11:00. Dis-de-dimineață, începând cu ora 8:00, pe terenul unde urma să fie plantați cei 100 de stejari, zeci de angajați ADP S4 mișunau ca furnicile pentru ca lucrarea să fie bine pusă la punct. Totul sub ochii vigilenți ai directorului ADP S4, Marian Goleac.

Cu jumătate de oră înainte de începerea evenimentului și-a făcut apariția și Daniel Băluță, primarul sectorului 4, îmbrăcat tinerește cu blugi, cămașă și o vestă. S-a salutat cu cei prezenți și a așteptat, liniștit, sosirea oficialităților. Prima care a sosit a fost Gabriela Firea, primarulul Capitalei, îmbrăcată și ea la fel ca edilul de la 4, cu blugi și cămașă albă.

Citește și: Parcarea de la palatul copiilor va fi făcută după modelul Suedez – „facem parcarea fără să tăiem nici un pom”

Aleea asfaltată la poloboc de lângă zona unde urma să fie plantați cei 100 de stejari a început să se umple de limuzine de lux. Din ele au coborât Președintele Parlamentului Republicii Lituania, Ministerul Apelor și Pădurilor, Ministerul Afacerilor Externe, ROMSILVA, reprezentanți ai Ambasadei Republicii Lituania în România, ai corpului diplomatic și ai organizațiilor internaționale acreditate în România, precum și ai ministerelor și instituțiilor implicate în realizarea acestui proiect. Toți „țiplă”, la costum.

După un mic discurs ținut de fiecare în parte, diplomații, primarul Capitalei și primarul sectorului 4 au luat câte o sapă în mână și au trecut la munca de jos. Au ajutat la plantarea celor 100 de stejari.

Amenajat pe o suprafață de peste 10.000 de metri pătrați, parcul în care au fost plantați cei 100 de stejari are o dublă semnificație. El a devenit astfel primul parc din capitală dedicat Centenarului Marii Uniri de la 1918, dar totodată, și simbolul pe pământ românesc al aniversării a 100 de ani de la Restaurarea Statului Lituanian (16 februarie 1918).

Invitatul de onoare a fost E.S. Dl. Viktoras Pranckietis, Președintele Parlamentului Republicii Lituania.