Primăria Capitalei promite să pună „tunurile” pe țânțarii și căpușele din Capitală!

1100
dezinsectie

Țânțarii și căpușele care au invadat Capitala vor dispărea de pe străzile și parcurile Bucureștiului.

Cel puțin așa anunță Primăria Generală care a demarat tratamente de combatere a acestora.

Primăria Municipiului București a demarat tratamentele de combatere a țânțarilor în toate parcurile și aliniamentele stradale din Capitală.

Programul se va derula în perioada aprilie – octombrie 2018, urmând a fi realizate câte 12 treceri în parcurile administrate de ALPAB și primăriile de sector, dar și pe aliniamentele stradale și spațiile verzi publice de pe teritoriul Capitalei.

Tratamentele de combatere a țânțarilor se vor aplica în următoarele parcuri din București: Parcul Circul de Stat, Parcul Mihai I (Herăstrăul Nou, Herăstrăul Vechi), Parcul Cișmigiu, Parcul Lacul Tei și Parcul Tineretului. Pentru aplicarea acestor tratamente, s-a acționat cu 10 aparate portabile la sol, 51 de atomizoare cu ceață la rece pentru combaterea la sol, precum și cinci utilaje de mare putere ULV cu ceață rece pentru combaterea la sol.

Citește și: Primăria Capitalei vrea să reabiliteze Mausoleul din Parcul Carol

Totodată, municipalitatea a demarat la începutul lunii aprilie Campania de igienizare a spațiilor verzi publice din București, prin aplicarea de tratamente pentru combaterea bolilor și a dăunătorilor la plante în toate sectoarele Capitalei.

Astfel, în perioada 04 – 20 aprilie, sunt aplicate tratamente în parcurile și aliniamentele stradale aparținând domeniului public din sectoarele 1, 2, 3, 4, 5 și 6, folosind produsele fitosanitare omologate pentru combaterea următoarelor boli și dăunători: căpușe, purici, furnici, muște, cărăbuși, ploșnița cerealelor, acarieni, afide, tripsi, omizi defoliatoare, mană, făinare, rugina, viespi, molii, păduchi, cicade și altele.

Menționăm că la intrarea în parcurile din Capitală au fost amplasate bannere prin care se anunță programul de tratamente iar poliția locală supraveghează aceste operațiuni, astfel încât cetățenii să evite zonele respective în intervalul orar specificat.