EXCLUSIV – Primăria va construi încă o parcare la Piața Sudului

2055

Daniel Băluță, primarul sectorului 4, a propus Consiliului Local un proiect privind aprobarea închirierii unui teren de 340 mp proprietate privată în vederea construirii unei parcări în zona Piața Sudului.

Primarul Daniel Băluță a demarat ample lucrări de infrastructură constând în obiective de investiții concretizate în supralărgiri de bulevarde, reamenajări în vederea suplimentării locurilor de parcare sau construirea de parcări la sol sau etajate.

Unul din obiectivele de investiții extrem de important pentru fluidizarea traficului și ridicarea gradului de atractivitate pentru întreaga zonă adiacentă complexului comercial Big Berceni – Piața Sudului este ,,Amenajare parcare Berceni – Sudului”, prin care se urmărește realizarea unei parcări P+E+Terasă cu 115 locuri de parcare.

Ținând cont de faptul că nu există terenuri disponibile în zonă, care să aparțină domeniului public, pe care să fie edificată investiția și de importanța luării de măsuri urgențe pentru a soluționa măcar parțial problemele legate de congestionarea circulației în zona adiacentă Complexului Comercial și blocarea căilor de circulație de mașinile parcate necorespunzător, Sectorul 4 a demarat procedura pentru rezolvarea problemelor, discutând cu S.C Baneasa Investments S.A. asupra oportunității ca o parte a terenului vizat pentru realizarea investiției să fie închiriată de la aceasta. Astfel, Sectorul 4 al Municipiului București dorește închirierea unui teren de 340 mp, la un preț minim de 2 euro/mp/lună+TVA pentru o perioadă de 20 de ani, în scopul realizării unei parcări modulare.

Pe lângă beneficiile aduse comunității prin realizarea acestei parcări, închirierea terenului poate aduce și încasări la bugetul local, care să acopere atât chiria terenului, cât și să suplimenteze veniturile Sectorului 4.

Exemplificând, se constată faptul că suma lunară necesară plății chiriei este de aproximativ 3803 lei inclusiv TVA. În situația în care, ulterior finalizării investiției, costul parcării va fi de exemplu la 1,5 lei/oră, încasările pot ajunge lunar la suma de aproximativ 41.400 lei.

Proiectul va intra in dezbatere in Consiliul Local saptamana viitoare, 22 martie.