BREAKING NEWS: Cod portocaliu de ninsori în București și 14 județe

871
meteo

Dacă ați crezut că iarna și-a luat rămas bun lăsând loc primăverii care-și așteaptă rândul, v-ați înșelat amarnic. Meteorologii au emis avertizări de cod portocaliu de ninsoare, valabilă pentru 14 județe și Capitala.

Meteorologii vin cu vești neplăcute. Specialiștii au emis cod portocaliu de frig și ninsori în Capitală și în 14 județe. Avertizarea va intra în vigoare de joi seara și va fi valabilă până vineri, la ora 15.00.

Citește și: Primăria Capitalei, despre traficul din Capitală. „Operatorii de deszăpezire au fost somaţi să împrăştie materiale antiderapante”

În prima parte a zilei de mâine, în sud-vestul și sudul țării aria ninsorilor se va extinde, iar vântul va fi în intensificare, iar după orele 23.00 intră în vigoare un cod portocaliu de ninsoare abundentă, strat de zăpadă consistent, temporar viscol și vizibilitate scăzută, valabil pentru 14 județe și Capitala, potrivit meteorologilor.

Totodată, în sudul Banatului și al Olteniei, în cea mai mare parte a Munteniei și a Dobrogei ninsorile vor fi abundente, iar vântul va avea intensificări cu viteze de 50-60 km/h și temporar 65-70 km/h, viscolind și local troienind zăpadă și determinând diminuarea vizibilitatii. În sudul și în estul Dobrogei precipitațiile vor fi mixte și se va depune polei.

Citește și: Şcolile din Bucureşti se închid vineri din cauza zăpezii

Vă reamintim că școlile și grădinițele din București vor fi închise vineri, 23 martie, din cauza acestor atenționări meteo.