Şcolile din Bucureşti se închid vineri din cauza zăpezii

1025
scoli inchise
Foto: romaniatv.net

Primarul General, Gabriela Firea, a analizat în această după-amiază, împreună cu prefectul Capitalei, Adrian Petcu, cu reprezentanții ANM București-Ilfov și inspectorul general al Inspectoratului Școlar al Municipiului București, Ionel Florian Lixandru, ultimele informații emise de meteorologi, care anuntă ninsori și intensificări ale vântului în București și a decis ca vineri, 23 martie, grădinițele, școlile și liceele din Capitală sa fie închise.

Citește și: Sectorul 4 – Unde vă puteți lăsa copiii cât timp vor fi închise grădinițele și școlile

Primarul General, Gabriela Firea: “In urma discuțiilor avute cu reprezentanții ANM, care ne-au anunțat că vremea se va înrautați semnificativ și că va ninge în continuare toată săptamâna, dar că vineri vântul se va intensifica și ninsoarea va fi mai abundentă, am decis ca, pentru siguranța copiilor noștri, cursurile în unitațile de învățământ de stat din Capitală să fie suspendate pentru data de 23 martie. Este o decizie responsabilă, pe care mi-o asum în calitate de Primar General, din dorința de a nu-i  expune pe copii unor fenomene meteo extreme“.

Anterior, primarul Capitalei, Gabriela Firea, a anunţat că analizează, împreuna cu specialiştii ANM şi cu reprezentanţii Inspectoratului General Şcolar dacă este cazul ca joi şi vineri să se închidă şcolile în Bucureşti, având în vedere că sunt anunţate ninsori.

Citește și: Primăria Capitalei, despre traficul din Capitală. „Operatorii de deszăpezire au fost somaţi să împrăştie materiale antiderapante”

“Vom lua o decizie în ceea ce priveşte posibilitatea de închidere a şcolilor joi şi vineri. Ne-am pus problema, având în vedere că joi şi vineri ninge din nou”, a declarat, la Antena3, Gabriela Firea.

“Miercuri, în condiţiile care cerul va fi degajat de nori, vom avea fenomen de ger, mai ales în partea Moldovei. Vom avea în Banat, Moldova, Ardeal precipitaţii sub forma de ninsori, iar în Muntenia şi Dobrogea precipitaţii mixte care vor favorizarea poleiul. Joi dimineaţa va fi ger, iar în noapte de joi spre vineri vor fi precipitaţii moderate cantitativ, predominante sub formă de ninsori. Joi noapte şi pe parcusul zilei de vineri să avem din nou cantităţi importante, predominante de ninsori. Treptat în noaptea de joi spre vineri vor fi condiţii care vor favoriza viscolirea stratului de zăpdată. În această după-amiază vom transmite o prognoră specializată pentru Capitală pentru că joi şi vineri urmează un episod mai degrabă de iarnă”, a declarat Elena Mateescu, director ANM.

“După 26 martie ne aşteptăm ca vreme a să intre într-un proces de încălzire, să înregistrăm valori pozitive, pe 27-29 martie între 11 şi 16 la nivelul întregii ţări, 15 şi 16 grade în sudul şi vestul ţării”, a mai precizat reprezentantul ANM.

Comunicat de presa