Primăria Capitalei, despre traficul din Capitală. „Operatorii de deszăpezire au fost somaţi să împrăştie materiale antiderapante”

800
primarie dezapezire

Primăria Capitalei anunţă că traficul rutier se desfăşoară în condiţii de iarnă.

Arterele principale fiind curătaţe în proporţie de 95%, iar pe cele secundare s-a acţionat în proporţie de aproximativ 40%.

Având în vedere că ninge în continuare, operatorii de deszăpezire acţionează permanent în baterie (utilaje grupate de îndepărtat zăpada şi care împrăştie materiale antiderapante), atât pe principalele artere de circulaţie, cât şi pe cele de legătură.

Operatorii de deszăpezire au fost somaţi să accelereze operaţiunile de degajare a trotuarelor şi a arterelor secundare, să aplice tratamente cu materiale antiderapante in cel mai scurt timp, în caz contrar aceştia urmând să fie sancţionaţi conform legislaţiei în vigoare“, transmite PMB într-u comunicat de presă.

Citește și: Anunț de ULTIMA ORĂ! Primarul Capitalei amenință cu DEMISIA!

Instituţia precizează că în cursul nopţii şi în prima parte a zilei operatorii au acţionat pentru deszăpezire în staţii şi refugii RATB, dar şi în zona instituţiilor publice şi a trecerilor de pietoni.

Operatorii au comunicat că s-a acţionat cu 273 de utilaje şi 1477 operatori după cum urmează:

Sectorul 1: – 62 de utilaje şi 459 operatori;

Sectorul 2: – 40 de utilaje şi 190 operatori;

Sectorul 3: – 54 de utilaje şi 165 operatori;

Sectorul 4: – 50 de utilaje şi 328 operatori

Sectorul 5: – 25 de utilaje şi 114 operatori;

Sectorul 6: – 42 de utilaje si 221 operatori” , informează Primăria.