Centrul European Cultural si de Tineret “Nicolae Balcescu” – Sector 4 – PodCast EP.1 S.2 – Marius Apostol

579

Iubiți părinții, iubiți țărișoara asta

 

Despre patriotism și onoare, dar și despre unul din cele mai necesare proiecte din agenda asociației- amenajarea și darea în folosință a unicului Centru de Recuperare și Refacere din țară dar și din Europa de Est, destinat veteranilor participanți în teatrele de operații, familiilor acestora, personalului din întreg sistemul de apărare, ordine publică și securitate națională, precum și pentru populația din zonă, vă invităm să urmăriți într-un nou podcast „Ceva cultură”.

Deschidem noul sezon „Ceva cultură” cu un invitat cu inima mare, cât să încapă o țară întreagă – Marius Apostol. Și-a cinstit pe front uniforma de militar și a respectat cu sfințenie jurământul de țară. A fost în 6 misiuni internaționale de menținere a păcii în Bosnia și Herțegovina, Irak și Afganistan. Ultima dată a fost rănit grav, dar, iată cum, din negura unor astfel de întâmplări, se nasc fapte-lumină.

Acasă, alături de camarazi ai săi de nădejde, Marius Apostol, este la cârma „Asociației militarilor veterani si veteranilor cu dizabilități „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie – Izvorâtorul de Mir”- o adevărată familie – forță, cu aproape 40 000 de membri și 46 de sucursale. Din 2013 asociația vine în sprijinul veteranilor care au participat în teatrele de operații, soțiilor și copiilor acestora, membrilor si simpatizanților, prin numeroase proiecte locale și naționale, coordonate cu rigoare și dăruire.