Primarul Sectorului 4 – Semnal de alarmă pentru părinții cărora li se cer bani în școli! ”Nu trebuie să plătiți nimic”!

4587

A început noul an școlar, a venit și prima „factură” de plată pentru părinții preșcolarilor și elevilor din Sectorul 4 care ar trebui să îi ducă într-un sistem de învățământ gratuit, dacă tot așa specifică Legea Educației.

Doar că, surpriză, la prima ședință cu părinții sau de câte ori își duc copiii la școală, aceștia află că trebuie să plătească din propriile buzunare pentru rechizite, pentru hârtie igienică, pentru săpun, bănci, perdele sau pentru o văruială a clasei. Daniel Băluță, Primarul Sectorului 4, le cere părinților să nu plătească niciun ban.

Citește și: S-au semnat actele pentru spitalul de stomatologie din Sectorul 4. Lucrările au început ieri și se vor termina anul viitor

Vă rog insistent, vă solicit ca părinte să nu dați bani pentru nimic ceea ce înseamnă renovarea unei clase, cumpărarea unor scaune, cumpărarea de rechizite, de produse care țin de funcționarea curentă a unei unități școlare. Pentru a combate acest lucru, vă rog ca atunci când se întâmplă astfel de lucuri să îmi scrieți pe pagina mea de Facbook”, a anunțat edilul pe pagina sa de socializare.

Necesarul din școli ar trebui să fie suportat de Primăria Sectorului 4, administratorul imobilelor și nu de părinți din buzunarele proprii, doar că unii directori de școală nici măcar nu fac efortul de a cere bani de la adiministrația locală. Preferă pur și simplu să îi ia de la părinți.