Deși statul are bani pentru stațiile de încărcare a mașinilor electrice, singurele stații montate sunt doar în Sectorul 4

871

Din cele peste 300 de staţii de încărcare pentru maşini electrice anunţate acum un an de Primăria Capitalei, au fost montate doar șapte în Sectorul 4. Alte 40 ar urma să fie puse în această toamnă, însă restul nu se ştie când vor putea fi folosite.

Statul dă bani pentru stații de încărcare a mașinilor electrice, dar primăriile nu se obosesc să depună cereri de finanțare.

Din această cauză, programul Ministerului Mediului pentru încurajarea transportului electric a fost prelungit de mai multe ori. Ultimul termen este însă în decembrie.

Aproape 500 de staţii noi de încărcare, cu câte două prize, pentru maşini electrice ar urma să fie instalate în reşedinţele judeţelor din toată ţara. 90 la sută din bani îi dă Ministerul Mediului. Pentru a accesa fondurile fiecare primărie trebuia să depună până în această toamnă un dosar.

Citește și: Primarul Sectorului 4 – Semnal de alarmă pentru părinții cărora li se cer bani în școli! ”Nu trebuie să plătiți nimic”!

Şi totuşi autorităţile din Bucureşti susţin că nu au avut timp.

Sorin Chiriță, city manager al Municipiului București: „De la lansarea acestui program noi am lucrat pentru elaborarea documentaţiilor tehnice. Procesul de elaborare este unul îndelungat. Avize, acorduri, sunt foarte multe etape care trebuiesc parcurse pentru elaborarea studiului de fezabilitate, dar sunt încă câteva elemente care durează şi nu depind de noi.”

Pe de altă parte, Capitală a demarat şi un proiect separat, prin care parcările primăriei ar urma să fie dotate cu astfel de staţii, pentru a-i încuraja pe bucureşteni să cumpere maşini nepoluante.