Primarul Sectorului 4, interviu la PSNEWS: Piața Sudului, inima sectorului a devenit extrem de bolnavă

1817

Daniel Băluță, Primarul Sectorului 4, a vorbit într-un interviu acordat PSNews despre subiectele importante aflate în agenda administrației locale.

„Orașul de business”, unul dintre proiectele importante ale primăriei, va fi localizat în zona Văcărești și va fi compus exclusiv din clădiri de birouri.

„Orașul de business se dorește a fi o alternativă a ceea ce înseamnă nordul Bucureștiului, iar zona se va adresa companiilor multinaționale. Ne dorim să avem un nivel minim de înălțime de 12 etaje al clădirilor, ”a declarat Daniel Băluță.

Citește și: Primăria Sectorului 4 anunţă că îi va ajuta pe proprietarii maşinilor avariate de copaci

Mai mult, edilul a mai vorbit despre dezvoltarea infrastructurii școlare în sectorul 4, despre comercianții de la Piața Sudului care și-au pierdut afacerile în urma demolării construcțiilor din această zonă, dar și despre infrastructura rutieră, termenele de finalizare ale bulevardelor programate pentru lărgire, precum și despre programul de izolare al blocurilor.

„Piața Sudului a reprezentat și reprezintă inima Sectorului 4. Această inimă a Sectorului 4 a devenit, în ultimii 20 de ani, extrem de bolnavă. Din acest motiv, tocmai pentru că sunt medic, am luat măsuri extrem de importante și energice. În acest moment Piața Sudului este complet demolată, toate chioșcurile, toate construcțiile inestetice, neigienice au dispărut din locația respectivă. Ceea ce le pot spune oamenilor este următorul lucru: până la sfârșitul acestui an, mai exact până la 1 noiembrie, Piața Sudului și tot ceea ce înseamnă zonele adiacente, va fi finalizată, iar zonele de flori, presă, cafenele și alte facilități de acest gen vor fi grupate, organizate într-un mod corespunzător anului 2019 pentru că nu mai este normal să fim ancorați într-o astfel de realitate”, a punctat primarul sectorului 4.