Parcarea de la Palatul Copiilor devine de tip park&ride! Soluțiile tehnice, dezvăluite de primarul Daniel Băluță

3692

Primarul Sectorului 4, Daniel Băluță, a declarat astăzi, într-un interviu acordat jurnaliștilor de la Ziarul Financiar, faptul că toți cei care își vor lăsa mașinile în parcarea de la Palatul Copiilor, vor ajunge gratuit la metrou.

Edilul a explicat faptul că una dintre cele mai aglomerate zone din sector – cartierul Tineretului – are nevoie urgentă de o recalibrare a normelor de trafic. Conform acestuia, un prim pas a fost făcut încă de anul trecut, când în zonă a fost implementat un sistem de sensuri unice, lucru ce a adus nu doar o micșorare a timpilor necesari traversării acestui cartier, cât și peste 1000 de locuri noi de parcare. Un al doilea pas, aflat acum în implementare, este reconfigurarea intersecțiilor de la capetele bulevardului Tineretului, cât și a trotuarelor aferente acestei străzi, astfel încât mașinile să poată fi parcate în spic în spațiile nou-amenajate. Practic, în acest fel, va fi redată circulației și prima bandă de pe acest bulevard.

Citește și: Parcarea de la palatul copiilor va fi făcută după modelul Suedez – „facem parcarea fără să tăiem nici un pom”

Nu în ultimul rând, afirmă primarul, lucrările la noua parcare de lângă Palatul Copiilor vor intra în linie dreaptă, iar până la finalul acestui an, aceasta va putea funcționa inclusiv în sistem park&ride. „În această zonă, dată fiind distanța până la stațiile de metrou nu am putut edifica un park&ride clasic, însă am gândit un sistem în care această nouă parcare va putea fi folosită și conform acestui sistem. Prin urmare, cei care își vor lăsa mașinile aici, vor avea transport gratuit până la stațiile de metrou Tineretului și Timpuri Noi.

Mai multe detalii despre planurile primăriei puteți afla urmărind mai jos, interviul integral.