Proiectul DGASPC Sector 4 – „Bunicii comunității”

1301

„Când am luat nou născutul în brațe și i-am simțit inima cum bate în tandem cu a mea, am fost copleșită. Între timp am renunțat la medicamentele de inimă, îmi reglez tensiunea privind acești îngeri neajutorați”, ne-a spus Maria, o membră a Clubului Seniorilor.

Proiectul DGASPC Sector 4, „Bunicii comunității” s-a intersectat cu proiectul „Niciun copil singur în spital” al Asociației „Inima Copiilor”, iar rezultatele sunt dincolo de posibilitate noastră de a descrie în cuvinte.

Seniorii noștri au fost au fost încercați de lacrimi, amintiri, multe zâmbete și un ocean de fericire, iar mobilizarea a fost exemplară pentru a ajuta nou-născuții care stau cu lunile în spital sau care au fost abandonați de părinții lor din cauza gravelor probleme de sănătate.

Lipsiți de atingerea umană, pe termen mediu și lung, studiile arată că acești bebeluși înregistrează o întârziere a dezvoltării și creșterea duratei de spitalizare cu până la 50%, față de ceilalți copii care au părinții lângă ei.

Aproximativ 40 de vârstnici din cadrul Clubului Seniorilor, aflat în subordinea DGASPC Sector 4, au spus „prezent” și s-au înscris la cursurile organizate de dl. Dr. Cîrstoveanu, unde au folosit-o pe „Petruța”, o păpușă didactică, pentru a învăța cum să manipuleze bebelușii.

voluntariat

Prin voluntariatul pe care l-am inițiat pentru acest proiect, seniorii noștri le oferă o atingere, îi mângâie, îi hrănesc, îi îmbrățișează și le cântă bebelușilor singuri și suferinzi, pentru că zilnic, micuții trec prin manevre extraordinar de dureroase, cum ar fi intubarea, aspirarea, perfuzia, schimbat pansamentul, injecții, branula sau recoltatul analizelor.

voluntariat voluntariat

Pentru cei dintre voi care vor să participe la acest proiect minunat, în calitate de voluntar, ne puteti contacta prin:
📢 0722283266 – Andrei, Clubul Seniorilor- DGASCP Sector 4