Lista celor 201 blocuri care vor fi reabilitate termic în 2023, cu fonduri europene nerambursabile

14574

Nu este o noutate faptul că Sectorul 4 al Capitalei este campion absolut la accesarea fondurilor din PNRR pentru reabilitarea termică a blocurilor din zone urbane defavorizate.

Într-o primă fază a fost vorba de 158 de blocuri, listă pe care v-am prezentat-o aici. Deja, au început lucrările de eficientizare termică la primele 30 de blocuri de locuințe.

Citește și: VIDEO/ 150 de utilaje de deszăpezire și peste 500 de lucrători, gata să intervină pentru deszăpezirea străzilor și trotuarelor din Sectorul 4

Între timp,  fondurile accesate și aprobate au crescut ca valoare. Astfel, în total, 201 blocuri de locuințe, din sectorul 4, vor fi reabilitate termic anul acesta, cu fonduri europene nerambursabile. Lista complete a acestora o regăsiți mai jos!

https://sectorul4news.ro/wp-content/uploads/2023/01/Lista-Blocuri-PNRR-sector-4ian.pdf

[pdf-embedder url=”https://sectorul4news.ro/wp-content/uploads/2023/01/Lista-Blocuri-PNRR-sector-4ian.pdf” title=”Lista Blocuri PNRR – sector 4ian”]

Deși poate părea o simplă înșiruire de adrese, această listă înseamnă însă mult mai mult! În primul rând, este un beneficiu real pentru câteva mii de oameni ce locuiesc în aceste imobile și care nu vor plăti nicio contribuție pentru reabilitare. Apoi, reprezintă rezultatul a mii de ore de muncă, pe care tinerii din echipa de la primărie au depus-o, uneori și în zilele libere, pentru ca Sectorul 4 să poată accesa fondurile necesare pentru reabilitare, în sumă de peste 260 de milioane de euro, adică 80% din banii disponibili la nivel național.