Sectorul 4 începe reabilitarea termică a primelor 158 de blocuri cu bani din PNRR

10210

Sectorul 4 al Capitalei este campion absolut la accesarea fondurilor din PNRR pentru reabilitarea termică a blocurilor din zone urbane defavorizate. Vă prezentăm lista blocurilor care vor fi anvelopate termic!

Nu mai puțin de 161 de milioane de euro, ceea ce reprezintă 70% din bugetul total alocat țării noastre pentru astfel de proiecte, au fost accesate de către comunitatea Sectorului 4 în urma aprobării cererilor de finanțare depuse în prima etapă a marelui Val al Renovării.

Citește și: Amenzi și roți blocate pentru bucureștenii care parchează pe trecerile de pietoni din Sectorul 4

Cu acești bani, vor fi anvelopate 145 de blocuri de locuințe aflate în zone precum Reșița, Huedin, Giurgiului, Triunghiul Berceni etc., din Sectorul 4.

Vorbim despre imobile aflate în zone mai puțin dezvoltate și care au nevoie urgentă de intervenții consistente și specifice, menite să sporească nivelul confortului oamenilor în propriile case și să diminueze considerabil costurile facturilor la întreținere.

Totodată, în cadrul acestei etape vor intra în reabilitare termică alte 13 imobile încadrate într-o altă axă de finanțare din PNRR, pentru care Sectorul 4 a primit suma maximă disponibilă de 10 milioane de euro.

În total, în momentul de față, Sectorul 4 demarează reabilitarea termică a unui număr de 158 de blocuri pentru care folosește 171 de milioane de euro, fonduri europene nerambursabile.

Și acesta este doar începutul! În următoarele luni, autoritatea locală va semna contracte de finanțare, tot pe bani europeni, pentru eficientizarea energetică a altor aproximativ 30 de blocuri de locuințe.

Mai jos este disponibilă lista blocurilor care vor intra în reabilitare termică în perioada următoare.

Click aici pentru lista 158 blocuri!