La loc comanda! Cele 20 de minicentrale mobile promise de Nicușor Dan nu vin nici iarna viitoare

1617

Primarul Capitalei, Nicușor Dan, anunța triumfalist, joi, că vor fi achiziționate 20 de minicentrale termice mobile pentru confortul termic al populației din cele 6 sectoare ale Capitalei. Însă, și-a dat seama apoi că nu are cu ce, deși la începutul anului anunța că Primăria colcăie de bani!

Proiectul de rectificare bugetară a fost respins, joi, de către Consiliul General al Capitalei, întrunind doar 25 de voturi „pentru”, 5 abţineri şi un vot „împotrivă”, insuficiente în vederea adoptării. Apoi ședința a fost suspendată din lipsă de cvorum.

Citește și: VIDEO/ O mașină a Poliției Locale Sector 4 atacată de un individ, la Pasajul Unirii

Anterior, Consiliul aprobase două amendamente propuse de primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, care vizau suplimentarea sumei pentru reabilitarea sălii de spectacole de la Teatrul Ion Creangă şi includerea sumelor necesare în vederea achiziţionării a 20 de capacităţi modulare de producere a energiei termice.

Înaintea ședinței de Consiliul, primarul Nicușor Dan a spus că cele 20 de minicentrale termice mobile vor asigura confortul termic al populației din peste 16.300 de apartamente din toate cele 6 sectoare ale Capitalei, așa cum și site-ul nostru a anunțat în cursul zilei de joi.

În același timp, el a acuzat Partidul Social Democrat că a încercat în ședința Consiliului General să blocheze această achiziție.

„Cu cele 20 de centrale modulare vom reuși să trecem cu bine de viitoarele trei ierni, iar când va fi gata noua centrală în cogenerare din Titan, le putem reloca în alte puncte critice care au nevoie ele însele de modernizare. Valoarea totală a investiției este de 113.038.600 lei fără TVA.” spunea primarul Capitalei.

Conform proiectului de rectificare bugetară, veniturile bugetului local urmau să fie majorate cu 49 de milioane de lei, dintre care 9 milioane reprezentau subvenţii de la bugetul de stat pentru finanţarea aparaturii medicale, 7 milioane proveneau din împrumuturi, iar 15 milioane reprezintau prefinanţare.

Consilierii au profitat de pauză ca să dea bir cu fugiții

Veniturile Administraţiei Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti urmau să fie majorate cu 25 de milioane de lei, ale Administraţiei Municipale pentru Consolidarea Clădirilor cu Risc Seismic – cu 12,3 milioane lei, ale Operei Comice pentru Copii – cu 1,8 milioane lei, ale ARCUB – cu 590.000 de lei.

În urma respingerii proiectului de rectificare, Nicuşor Dan a propus o pauză de cinci minute. Ulterior, şedinţa a fost închisă, având în vedere că în sală mai erau doar 20 de consilieri municipali şi nu au mai fost întrunite, astfel, condiţiile pentru cvorum. Restul de consilieri dăduse bir cu fugiții!