Arcul de Triumf poate fi vizitat gratuit la final de săptămână, până pe 16 octombrie

643

Printr-o postare pe propria pagină de facebook, primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, invită bucureştenii şi turiştii să viziteze Arcul de Triumf, care va fi deschis până pe 16 octombrie, la fiecare final de săptămână.

“La sfârșit de săptămână vă propun să vizitați Arcul de Triumf, un simbol al Capitalei.
Bucureșteni sau turiști, cei care vor urca în interior se vor bucura de o panoramă unică asupra orașului cu ajutorul celor patru lunete amplasate pe terasa monumentului.
Sculpturile și benzile desenate expuse în interiorul Arcului, reinterpretări contemporane ale monumentului sunt deosebit de interesante”, este mesajul edilului.
<<În prima parte a expoziției, veți descoperi lucrările de bandă desenată a patru artiști care au transpus motivul Arcului de Triumf: Alexandru Ciubotariu, Octav Ungureanu, Robert OBERT și Ionuț Popescu, iar în a doua parte a expoziției, regăsiți lucrările a cincisprezece elevi de la liceele bucureștene „Nicolae Tonitza” și „Dimitrie Paciurea”>>, a mai precizat Nicușor Dan.
Arcul de Triumf rămâne deschis în fiecare sâmbătă și duminică, între orele 12:00 – 20:00, până în data de 16 octombrie, iar accesul este gratuit.
Acesta a fost restaurat și consolidat după anul 1989. Monumentul este simbolul României Mari și rămâne un martor al istoriei bucureștene recente. Pe sub acestea au trecut trupe de ocupație și regi, atât vii, cât și decedați.