Magazinele Lidl închid mai devreme. Nu mai oferă nici încărcare gratuită pentru mașinile electrice

1942

Începând de mâine, 26 septembrie 2022 programul celui mai mare lanț de magazine din România după cifra de afaceri, Lidl, parte a grupului german, va suferi modificări.

Magazinele Lidl vor avea, începând din 26 septembrie 2022, program mai scurt cu o oră din cauza facturilor și pentru o economie sporită la electricitate. De asemenea, programul va fi și mai scurt duminica.

Citește și: Termoenergetica a demarat proiectul prin care își propune să instaleze 20 de mini centrale

Decizia Lidl este atât pentru lanțul de magazine german – pentru a reduce costurile cu energia – cât și pentru a contribui la planul european de reducere a consumului de energie electrică din perioada de vârf de consum.

Așadar, noul program de funcționare este în București și în toată România modificat, începând de mâine, 26 septembrie.

Toate magazinele Lidl vor funcționa după orarul:

Luni – Sâmbătă: 7:30 – 21:00

Duminică: 8:00 – 19:00 *

  • Cu excepția magazinului Lidl din Medgidia, str. Independenței, Nr. 12, care își păstrează programul actual pentru duminică și va funcționa în intervalul orar 08:00 – 18:00.

În urma adoptării OUG 119/2022, care a intrat în vigoare la 1 septembrie, operatorii lanțurilor de magazine nu mai beneficiază de plafonarea prețului la energie la 1 leu/kW. După 1 septembrie, lanțurile de magazine plătesc prețul pieței. În urma solicitărilor din piață ca marii comercianți de produse alimentare să beneficieze în continuare de plafonarea prețului la energie electrică, parlamentarii ar urma să ia o decizie la dezbaterea care va aproba OUG 119.

Nu mai oferă nici încărcare gratuită pentru mașinile electrice

În plus, Lidl nu ar mai oferi încărcare electrică gratuită pentru mașini. Astfel, se alătură altor mari centre comerciale, precum Ikea. Ikea a închis definitiv stațiile de încărcare pentru mașinile electrice din România. Ikea a închis definitiv încărcarea mașinilor electrice în cele două centre din București pentru că nu era corect ca mașinile să fie încărcate gratuit de către șoferii care nici măcar nu intrau în magazin.

Conform unor surse internaționale, Lidl oferă încărcare cu 1,49 euro pentru fiecare kw încărcat. În Germania și supermarket-urile Aldi Süd au renunțat la încărcare gratis a mașinilor electrice pentru că prețul energiei era plătit de toți clienții care în proporție de 95% veneau la cumpărături cu mașini diesel și pe benzina.