Ziua Mondială a Inimii, sărbătorită sâmbătă, 30 septembrie, în Parcul Lumea Copiilor din sectorul 4, cu un mare cros

1143

29 septembrie este Ziua Mondială a Inimii. În cadrul campaniei „Totul pentru inima ta!”, vă invităm să alergați pentru sănătatea dumneavoastră, în Parcul Lumea Copiilor din Sectorul 4! Pe 30 Septembrie se va desfășura un cros special pentru toți cei dornici să alerge și să-și demonstreze susținerea pentru sănătatea inimii.

Cu sprijinul Primăriei Sectorului 4, Fundaţia Română a Inimii (FRI), în parteneriat cu Fundația Împreună Pentru Educație și Sănătate (FIES) și Societatea Studenților în Medicină din București (SSMB), organizează în data de 30 Septembrie 2023, în Parcul Lumea Copiilor din Sectorul 4 al Capitalei, un cros special pentru toți cei dornici să alerge și să-și demonstreze susținerea pentru sănătatea inimii.

Citește și: Proiectul aeroportului din Sudul Capitalei are verde din partea Consiliului Local Sector 4 și a Consiliului Județean Giurgiu

Evenimentul marchează faptul că membrii comunității Sectorului 4 se implică activ în promovarea sănătății cardiovasculare, dar și în conștien­ti­za­rea asupra prevenirii bolilor de inimă. Programul zilei de 30 septembrie va cuprinde o varietate de activități interactive și informative, menite să atragă atenția asupra acestei probleme vitale de sănătate publică.

Printre principalele activități propuse se numără:

1. Workshopuri Educaționale:  Par­ti­ci­­panții vor avea oportunitatea de a învăța tehnicile de resuscitare de bază și alte informații vitale despre cum să acționeze în situații de urgență care implică probleme cardiace.

2. Sesiuni de Educație pentru un Stil de Viață Sănătos: Experți în domeniul sănătății vor oferi sfaturi și informații practice despre cum să trăim mai sănătos prin alegeri alimentare și acti­vități fizice adecvate.

3. Screening pentru Tensiune Arterială și Factori de Risc Cardiovasculari: Echipa medicală va oferi servicii de screening pentru a evalua tensiunea arterială și pentru a identifica factorii de risc cardiovascular, ajutând astfel participanții să înțeleagă mai bine propria lor sănătate cardiovasculară.

4. Crosul Inimilor: Evenimentul include organizarea crosului ” inimilor”, pe categorii de vârstă, și va promova activitatea fizică și sănătatea inimii.

Sunt invitați toți cetățenii din Sectorul 4, București, și nu numai, să se alăture acestor evenimente pentru a face un pas către o inimă mai sănătoasă.

Iată detalii despre cros și modalitatea de înscriere:

Locație – Parcul Lumea Copiilor- Bd Tineretului, Sector 4 București

Categorii și Trasee:

• Copii cu vârste între 5 – 14 ani, însoțiți de părinți
Ora de Start: 10:00
Traseu: două ture de pistă (aproximativ 800 de metri)

• Tineri cu vârsta de peste 15 ani și adulți:
Ora de Start: 10:30
Traseu: 3 ture mari (aproximativ 3 kilometri)

Înscrieri:

Pentru a vă înscrie la Crosul „Totul pentru inima ta!”, puteți alege una dintre cele două modalități:

1. Înscriere Online: Vă puteți înscrie online, completând formularul de înscriere online aici sau la: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdXryKiUxParOFgi2hs-hNv8bV7-jxgVs3uZI-M505R6WEAyg/viewform

2. Înscriere la Fața Locului: Dacă nu ați reușit să vă înscrieți online în avans, puteți face acest lucru în ziua evenimentului. Înscrierile la fața locului încep de la ora 08:30 și sunt deschise până la ora startului fiecărei categorii.

Participarea la Crosul „Totul pentru inima ta!” nu doar că vă oferă oportunitatea de a alerga pentru o cauză nobilă, ci și de a vă bucura de o dimineață plină de energie și de solidaritate. Alăturați-vă în această zi specială dedicată sănătății inimii și faceți încă un pas spre o viață mai sănătoasă!

Vă așteptăm cu brațele deschise pe 30 septembrie 2023 în Parcul Lumea Copiilor din Sector 4 București, care va fi aranjat cum se cuvine de către cei de la Totul Verde. S.A., pentru a celebra Ziua Mondială a Inimii împreună!

Evenimentele se vor desfașura in intervalul 10:00- 15:00. Participarea la activități este gratuită.

Pentru mai multe informații despre eveniment și despre cum să vă înscrieți, puteți vizita website-ul Fundației Române a Inimii: https://www.romanianheart.ro/ .