Parcul Tudor Arghezi, de pe bulevardul Metalurgiei, va fi extins cu alte două hectare

1052

Primarul Sectorului 4, Daniel Băluță, a făcut cunoscut faptul că intenționează să extindă Parcul Tudor Arghezi, situat pe bulevardul Metalurgiei, în viitorul apropiat. Parcul a fost inaugurat luna aceasta, acum 10 zile!

Parcul Tudor Arghezi, cel mai recent spațiu verde din București, care se găsește în Sectorul 4, va fi suplimentat cu circa două hectare, conform anunțului făcut de primarul Daniel Băluță.

Citește și: Ziua Mondială a Inimii, sărbătorită sâmbătă, 30 septembrie, în Parcul Lumea Copiilor din sectorul 4, cu un mare cros

La ora actuală, acest parc are o suprafață de aproximativ 4 hectare și este înconjurat de o zonă cu 14 terenuri de sport, disponibile gratuit pentru cetățeni în orice moment. „Veste bună pentru copiii Sectorului 4! Mărim suprafața parcului Tudor Arghezi cu încă două hectare de teren”, a fost anunțufl făcut de edil pe pagina personală de facebook!

Daniel Băluță a adăugat că, pentru a face parcul mai atractiv pentru familiile cu copii mici, se vor construi și amenaja locuri de joacă special destinate prichindeilor. Aceste zone de joacă vor include facilități precum tobogane, leagăne, balansoare și altele.

Acest parc oferă o serie de facilități, printre care:

  • O pistă de alergat, de aproape 2 km
  • O pistă de biciclete
  • Zone dedicate pentru fitness
  • O fântână arteziană spectaculoasă
  • Spațiu amenajat penrtru câini

De precizat că fântâna arteziană, amenajată în parc, oferă în fiecare seară din weckend spectacole de lumină și de culoare care pot fi admirate atât în interiorul parcului, cât și de pe Bulevardul Metalurgiei.