Vreme deosebit de caldă la final de săptămână! Ce spun meteorologii.

707
prognoza meteo

Vremea va fi deosebit de caldă în zilele ce urmează. Conform meteorologilor,  temperaturile maxime vor ajunge chiar și la 20 de grade Celsius. 

Vremea se va menţine caldă pentru această perioadă, informează ANM printr-un comunicat citat de Mediafax. Mai jos, prognoza meteorologilor.

Astăzi:

BUCUREŞTI

Vremea se va menţine caldă pentru această dată. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări în prima parte a zilei. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul a 14 grade, iar cea minimă va fi de 2…4 grade. Dimineaţa şi noaptea vor fi condiţii de ceaţă.

ÎN ŢARĂ

Vremea se va menţine caldă pentru această dată. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare şi pe arii restrânse ploi slabe, de scurtă durată, ziua în regiunile estice, sud-estice şi centrale, iar seara şi noaptea în cele nordice. La munte, îndeosebi în nordul Carpaţilor Orientali, se vor semnala precipitaţii mixte. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări în special pe crestele montane. Temperaturile maxime vor fi cuprinse, în general, între 7 şi 15 grade, iar cele minime se vor situa între -4 grade în estul Transilvaniei şi 5 grade în Dealurile de Vest şi pe litoral. Cu precădere la începutul intervalului, în zonele joase de relief, pe arii restrânse se va semnala ceaţă.

Citește și: Primăria Capitalei astupă gropile din București. Vezi care sunt arterele pe care se va interveni.

Sâmbată:

ÎN ŢARĂ

Valorile termice vor fi mai ridicate decât în intervalul anterior, astfel încât în cea mai mare parte a ţării, vremea va deveni deosebit de caldă pentru această dată. Temperaturile maxime se vor situa între 8 şi 18 grade, iar cele minime între 0 şi 7 grade, mai scăzute în depresiuni, până spre -3 grade. Cerul va fi variabil, cu înnorări şi ploi slabe îndeosebi în partea a doua a intervalului, local în jumătatea vestică a teritoriului şi izolat în rest. La munte, la peste 1500 m, trecător mai pot fi precipitaţii şi sub formă de lapoviţă sau ninsoare. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări pe crestele montane. Vor fi condiţii de ceaţă, dimineaţa şi noaptea, în zonele joase de relief, în special din sud şi sud-est.

LA MUNTE

Cerul va fi temporar noros. Se vor semnala ploi, iar la altitudini de peste 1500 m precipitaţii mixte, ziua izolat, iar noaptea pe arii relativ extinse în Carpaţii Occidentali, nordul Carpaţilor Orientali şi pe spaţii mici în restul zonei montane. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări pe creste. Valorile termice vor fi în creştere faţă de intervalul anterior.

Duminică:

LA MUNTE

Cerul va fi mai mult noros. Temporar, mai ales în Carpaţii Occidentali, va ploua, iar pe creste vor fi posibile şi precipitaţii şi sub formă de ninsoare. Vântul va avea intensificări, îndeosebi pe creste. Valorile termice se vor menţine în continuare ridicate pentru această perioadă.