S-a promulgat LEGEA! Șoferii scapă de AMENDĂ dacă sunt prinși că nu au ROVINIETĂ

983
rovigneta

Şoferii care circulă fără rovinietă ar putea să scape de amendă, dacă autorităţile îi anunţă prea târziu că au încălcat legea.

Klaus Iohannis, președintele României, a promulgat, joi, legea prin care conducătorii auto care circulă fără rovinietă nu vor putea fi sancţionaţi în intervalul cuprins de la data săvârşirii contravenţiei şi până la data comunicării acesteia, iar amenda se prescrie dacă şoferul nu e informat timp de 4 luni, potrivit mediafax.

Citește și: Radarele vor fi instalate doar pe autovehiculele cu însemnele distinctive ale Poliţiei rutiere

În forma adoptată se arată că şoferii nu mai pot fi sancţionaţi în intervalul cuprins de la data săvârşirii contravenţiei şi până la data comunicării acesteia. Aplicarea sancţiunii se prescrie în termen de patru luni de la data săvârşirii faptei, procesul verbal de constatare a contravenţiei se transmite obligatoriu în două luni de la data aplicării contravenţiei, iar intervalul de la data săvârşirii contravenţiei până la data comunicării procesului verbal nu se mai poate aplica altă sancţiune.

De asemenea, procesul verbal nu mai trebuie să fie însoţit de fotografii doveditoare. Legea intră în vigoare la şasa luni de la publicarea în Monitorul Oficial.