VIDEO/ Definiția nesimțirii: Adrian Criț, directorul STB are venituri lunare de 22.000 de euro!

6829
Primarul general, Nicuşor Dan şi directorul Societăţii de Transport Bucureşti, Adrian Criţ, vizitează primul tramvai din cele 100 achiziţionate de Primăria Municipiului Bucureşti care va circula pe linia 41, la depoul Militari din București, joi 2 iunie 2022. Inquam Photos / George Călin

Nicușor Dan se laudă că a scos Primăria din faliment, eficientizând cheltuielile, dar faptele îl contrazic! El permite ca directorul STB, una dintre societățile cele mai controversate, din subordinea Capitalei, să ridice un salariu lunar de 22.000 de euro, conform unei investigații Prima TV.

Cel mai mare angajator din Capitală îşi răsplăteşte directorii cu prime în valoare de mii, zeci de mii şi chiar sute de mii de lei! Cel mai bine plătit om din conducere este însuşi directorul general, Adrian Criţ. Reporterii FOCUS, de la primanews.ro, au intrat în posesia unui fluturaş de salariu în care veniturile nete ale şefului STB depăşesc, într-o singură lună, 100.000 de lei. Mai precis, 22.000 de euro.

Citește și: La a 5-a licitație pentru achiziția de autobuze electrice a fost desemnată câștigătoare o uzină din Cirogârla

Mai bine plătit ca preşedintele Iohannis, ca guvernatorul Isărescu şi ca preşedintele Senatului, Nicolae Ciucă, cu tot cu pensie specială, este un bugetar din Capitală. Este vorba despre Adrian Criţ, directorul Societăţii de Transport din Bucureşti. Compania, una măcinată des de probleme interne, este cel mai mare angajator din Capitală şi a avut afaceri de 280 de milioane de euro în 2022 cu un profit minuscul- 80.000 de euro.

În fluturaşul de salariu al directorului STB, pe lângă salariul de bază de peste 33 de mii de lei apar şi nişte „sume adunate la brut”, în valoare de 153.000 de lei. Astfel, cel mai bine plătit bugetar din Capitală ajunge la o leafă de 186.000 de lei, sume brute.
Aceasta, în timp ce un sudor cu înaltă calificare de la Uzina de Reparații câștigă doar 3.060 lei/lună, venit net!
De un venit urias se bucură şi directorul economic al societăţii. A primit 4.000 de lei pentru doar patru zile de concediu de odihnă. La care se adaugă o indemnizaţie de 35% pentru poziţia de conducere, alta de 32% pentru vechime. Una peste alta, se ajunge la un salariu de 21.700 de lei pe lună. Peste care mai vine şi o primă, de 8.500 de lei. Venitul brut creşte de la 10.000 de lei la 30.000 de lei şi netul ajunge la 17.650 de lei (peste 3.500 de euro).
Reporterii FOCUS de la Prima TV au încercat să îl contacteze pe viceprimarul Stelian Bujduveanu, responsabil cu transportul în comun, la nivelul Capitalei, dar acesta nu a fost de găsit.