S-a instalat vara, apar noi promisiuni de la STB pentru tramvaie cu aer condiționat: ”Am semnat contractul”

4322

Societatea de Transport Bucureşti, STB SA, a semnat un contract pentru furnizarea a 100 de tramvaie noi, moderne, dotate cu aer condiţionat, în traseu fiind deja 40 dintre acestea, a anunţat Adrian Criţ, director general STB, citat de Agerpres.

“Avem semnat un contract pentru furnizarea a 100 de tramvaie moderne, cu o lungime de 36 de metri, cu podea total coborâtă, dotate cu aer condiţionat, din care deja în traseu sunt 40”, spune Criț.

Citește și: VIDEO/ Definiția nesimțirii: Adrian Criț, directorul STB are venituri lunare de 22.000 de euro!

”În următoarea săptămână liniile 41, 25 şi 10 o să aibă 44 de tramvaie, urmând ca următorul lot de tramvaie să fie introdus pe liniile 1, 21, respectiv 32. Sunt nişte avantaje majore pe care le avem, ca urmare a dotării Bucureştiului cu noile tramvaie. Aş evidenţia faptul că, după primele şase luni de zile, chiar dacă acestea au intrat în circulaţie pe măsură ce au fost furnizate de către producători, deja săptămâna trecută aceste 40 de tramvai aveau parcurşi peste 1,3 milioane de kilometri. Deja aceste tramvaie au transportat peste 7 milioane de locuitori ai Bucureştiului – şi m-aş referi şi la numărul de călătorii pe care Societatea de Transport Bucureşti îl are la nivel anual. E vorba de cifra de 700 de milioane de călătorii”, a menţionat Adrian Criţ, la conferinţa Upgrade România – cum creştem “Investiţiile verzi” în economie.

Potrivit acestuia, până în martie 2024 o să avem şi 100 de troleibuze noi furnizate de către producătorul Solaris din Polonia, troleibuze cu autonomie de 20 de kilometri, pentru fiecare cursă, cu posibilitatea de încărcare rapidă și lentă a bateriilor de stocare, ceea ce va permite extinderea liniilor actuale de troleibuz şi traversarea centrului Bucureştiului fără a investi în reţeaua suplimentară, reţeaua de energie, pentru alimentare a acestora.

“Acest lucru ajută şi atunci când sunt pene în reţeaua de energie electrică, când sunt diferite probleme de natură tehnică ale troleibuzelor. Deci, şi din acest punct de vedere, investiţia e una sustenabilă”, a mai spus Adrian Criţ. El a mai menţionat că zilele trecute s-a semnat şi contractul pentru furnizarea a 100 de autobuze electrice.