Instituirea sensurilor unice naște controverse! Reacția celor de la Direcția Mobilitate Urbană Sector 4!

2458

S-au născut multe discuții după instituirea de sensuri unice în zona străzilor Alunișului și Stoian Militaru! În acest sens, Direcția Mobilitate Urbană (DMU) Sector 4 a venit cu cîteva precizări utile și necesare.

Comunicarea s-a făcut prin intermediul paginii oficiale de facebook: https://www.facebook.com/MobilitateUrbanaSector4 și lămurește sensul acestor lucrări din sectorul 4, în mare parte contestate de cetățenii sectorului!

Citește și: S-a instalat vara, apar noi promisiuni de la STB pentru tramvaie cu aer condiționat: ”Am semnat contractul”

”Crearea de sensuri unice pe străzile Stoian Militaru, Ghimpați, Alunișului, precum și în alte zone din Sectorul 4 reprezintă soluția recomandată de studiile de trafic efectuate la nivelul sectorului și al căror scop a fost acela de a identifica măsuri pentru fluidizarea circulației rutiere în unele dintre cele mai aglomerate zone.
Astfel, pe baza acestor studii au fost lărgite, în urmă cu mai bine de cinci ani, bulevardele, de la două la patru benzi (ex: strada Turnu Măgurele, strada Caporal Luică, șoseaua Berceni etc), se construiește Pasajului Europa Unită, urmează și construirea unui alt pasaj rutier în zona Iriceanu, dar se instituie și sensuri unice.
Soluțiile identificate în urma studiilor de trafic au fost prezentate și avizate în cadrul Comisiei Tehnice de Circulație a Primăriei Municipiului București, dar și în cadrul Brigăzii de Poliție Rutieră.
Menționăm faptul că aceste soluții vizează fluidizarea traficului rutier, nu doar pe străzile pe care sunt instituite sensurile unice, ci și în proximitatea acestora, pentru a putea descongestiona traficul rutier pe o suprafață mai mare.
Astfel de soluții sunt aplicate în majoritatea orașelor europene, unde specialiștii de trafic recomandă că este de preferat parcurgerea unei distanțe mai mari, cu o viteză relativ constantă și continuând să te deplasezi, decât parcurgea unei distanțe mai mici, cu staționări dese din cauza aglomerației”, este informarea făcută de cei de la DMU Sector 4.