Vehiculele care depășesc greutatea de 3,5 tone, interzise în Piața Unirii!

1359

Începând de astăzi, 28 martie a.c., circulația autovehiculelor cu masa mai mare de 3,5 tone este restricționată, în Piața Unirii.

Conform noului plan de reglementare aprobat, mașinile mai sus menționate nu vor mai avea acces în centrul Capitalei, în perimetrul delimitat de următoarele artere: Bd. Mircea Vodă – Str. Sfânta Vineri – Calea Moșilor – Str. Colței – Str. Doamnei – Calea Victoriei – Bd. Națiunile Unite – Bd. Libertății – Bd. Regina Maria – Str. 11 Iunie – Bd. Mărășești.

Citește și: Pasagerii aflaţi în autocarul implicat în accidentul din Pasajul Unirii au dat în judecată agenţia grecească de turism

Exceptate de la această restricție sunt mijloacele de transport public aparținând STB, precum și autospecialele de intervenție în situații de urgență.

Zona este semnalizată cu indicatoare de interzicere cu semnificațiile: „accesul interzis autovehiculelor cu masa mai mare de 3,5 tone cu adiționalul – cu excepția mijloacelor de transport public, STB” și „traseu de urmat pentru autovehiculele având masa mai mare de 3,5 tone”. 

Măsura implementată a primit aviz din partea Comisiei Tehnice de Circulație din cadrul Primăriei Municipiului București și a Brigăzii Rutiere la începutul acestui an și vizează protejarea Planșeului Unirii, încadrat, conform celei mai recente expertize tehnice, în starea tehnică IV – nesatisfăcător.  

Recomandarea specialiștilor privind restricționarea circulației rutiere a vehiculelor cu masa maximă autorizată mai mare de 3,5 tone în Piața Unirii a avut la bază și identificarea celor două tasări ale sistemului rutier, evidențiate în luna ianuarie a acestui an în zona Pasajului rutier Unirii (la intersecția bulevardelor Corneliu Coposu și I.C. Brătianu), precum și în zona Planșeului Unirii (la intersecția dintre Splaiul Independenței și strada Halelor).

Astfel, având în vedere noile restricții de circulație din zona Piața Unirii, conducătorii autovehiculelor sunt rugați să respecte întocmai semnificația indicatoarelor rutiere instalate pe arterele care delimitează perimetrul mai sus menționat, este apelul făcut de către reprezentanții Primăriei Sectorului 4, prin intermediul unui comunicat de presă.