Pasagerii aflaţi în autocarul implicat în accidentul din Pasajul Unirii au dat în judecată agenţia grecească de turism

1403

O parte dintre pasagerii din autocarul grecesc care s-a lovit de bara de control a înălțimii vehiculelor de la Pasajul Unirii, în 23 decembrie 2022, accident soldat cu decesul unui bărbat de 53 de ani, a dat în judecată agenția grecească de turism.

Este vorba de plângerea depusă de cei 24 de turişti din Larissa, care au plecat în excursia de Crăciun, de la București.

Citește și: Primăria Capitalei a plătit exproprierile pentru lărgirea la trei benzi pe sens a Străzii Iuliu Hațieganu

Pasagerii din autocarul care s-a lovit de limitatorul de înălțime al vehiculelor de la intrarea în Pasajul Unirii, cu restricția de 3,5 metri, accident care s-a soldat cu decesul unui bărbat de 53 de ani, au dat în judecată agenția grecească de turism.

Concret, potrivit informațiilor din ziarul „Eleftheria”, pasagerii din Larissa cer urmărirea penală împotriva șoferului autocarului, precum și împotriva oricărui factor implicat în accidentul rutier petrecut la București în data de 23 decembrie.

Turiştii din Larissa care au fost răniți în accident, au depus pe 25 martie o plângere la Parchetul din Larissa. Plângerea a fost înaintată, pe baza competenţei, Parchetului din Volos, pentru a fi unită cu o altă plângere care se pare că a fost depusă de pasagerii din alt oraș, cel mai probabil cei din Volos.

Este prima plângere depusă de cei 24 de turişti din Larissa care au plecat în excursia de Crăciun de la București, împreună cu alți 6 care s-au îmbarcat din Volos și alți 17 care s-au îmbarcat din Salonic (48 de pasageri în total cu şoferul).

Excursia de Crăciun a avut un final tragic, după ce șoferul autocarului plecat din Volos a încălcat o regulă de circulație cu privire la limita de înălțime, iar acoperișul autocarului s-a lovit de bara de avertizare, provocând decesul unui bărbat de 53 de ani din Larissa şi rănirea altor 24 de pasageri, dintre care trei în stare gravă.

Pasagerii din Larissa cer procurorilor să investigheze eventualele răspunderi și ale altor persoane responsabile în afară de șofer, prezentând în detaliu rănile fizice grave, disconfortul şi traumele psihice pe care le-au suferit în urma accidentului.

Inițial, turiștii greci aflați în autocarul implicat în accidentul din Pasajul Unirii din Capitală, anunțaseră că vor da în judecată autorităţile din Bucureşti şi agenţia de turism, după cum anunța publicaţia din Grecia in.gr.