Parcul Tineretului, locul în care Nicușor Dan a pus Revoluția din 1989 la coșurile de gunoi!

1674

O ironizare, soră cu bătaia de joc, la adresa Revoluției Române, din partea primăriei Capitalei! Mesajul inscripționat pe coșurile de gunoi din Parcul Tineretului, aflat în grija Administraţiei Lacuri, Parcuri şi Agrement Bucureşti (ALPAB), arată cât respect are primarul Nicușor Dan pentru cei care au pierit la Revoluția din 1989, informează cetateanul.net.

Primarul general Nicușor Dan a condus ALPAB în mod direct între 7 august – 7 septembrie 2021, motiv pentru care s-a ales și cu un dosar penal pentru conflict de interese.

Citește și: Vehiculele care depășesc greutatea de 3,5 tone, interzise în Piața Unirii!

Parcul Tineretului, întins pe o suprafață de 82,7 ha, delimitată de Bd. Dimitrie Cantemir, Gheorghe Șincai, Valea Plângerii și Sala Polivalentă, este împânzit de coșuri de gunoi inscripționate astfel: LA REVOLUȚIE S-A MURIT PENTRU O ROMÂNIE LIBERĂ ȘI CIVILIZATĂ”. Iar băncile din zonă au inscripționat semnul victoriei folosit în timpul Revoluției din 1989, două degete ridicate! Acesta este respectul arătat de Nicușor Dan și de partenerii săi din USR eroilor din Decembrie 1989, datorită cărora au ajuns în funcții publice înalte!

În urmă cu un an, primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, îi delegase lui Horia Tomescu (USR-PLUS) atribuții cu drept de semnătură pentru ALPAB și ASSMB.

În iunie anul trecut, partidul fondat de primarul general Nicușor Dan, USR, a declanșat, prin viceprimarul Horia Tomescu, “asaltul” asupra funcțiilor de conducere din cadrul ALPAB și ASSMB. Tomescu a numit în fruntea ALPAB o doamnă pe nume Corina Simona Bega, despre care spunea că „este un manager ambițios și motivat cu peste 21 de ani de experiență în a coordona o companie de top”. Potrivit propriilor informații, pe care le-a publicat pe profilul de LinkedIn, Corina Bega este un economist, care din 2003 până în ianuarie 2014, a deținut mai multe funcții la compania Philip Morris. Apoi a devenit „mentor de business”, pentru ca, în 2021, să preia conducerea Companiei Municipale Agrement, tot din cadrul Primăriei Municipiului Bucureşti, la fel ca ALPAB.

Ca absolventă de Economie la o universitate particulară, „Bogdan Vodă“ din Cluj-Napoca, e greu să ai pretenții la Corina Simona Bega ca ea să știe prea multe despre Revoluția Română. Așteptări ar fi fost, mai degrabă, de la Nicușor Dan. Doar că…

Horia Tomescu se lăuda pe 21 februarie 2023, postând fotografii din parc: Continuăm lucrările de reparații la aleile din Parcului Tineretului în zona Pod-Cuțitul de Argint (…) Anul trecut, pentru prima dată după 20 de ani, am recepționat, în cadrul aceluiași proiect și anume „Lucrări de reparații la aleile din Parcul Tineretului” – zona Cafeneaua Actorilor – următoarele servicii: 7.345 mp refăcuți și reparați; 127 ml (metri liniari) amplasare rigole; 2.063 ml (metri liniari) borduri pentru încadrare. Plăcerea plimbărilor în această zona trebuie redată cetățenilor”.

De altfel, în ianuarie, ALPAB și-a proiectat în buget, pentru 2023, cheltuieli de 4,4 milioane lei (circa 900.000 de euro) pentru 1.500 de coşuri de gunoi (cam 600 de euro/ coșul). Însă, în document, nu se spune nimic despre cum vor fi inscripționate noile coșuri!