Trei bărbați au furat 193.000 de euro din trei mașini parcate în București

997

Trei bărbați au furat 193.000 de euro din trei mașini parcate pe străzi din sectoarele 1, 2 și 4 din București, spargerile având loc la date diferite, în perioada iunie-iulie.  Au fost prinși doi dintre hoți, iar luni, în acest caz, au fost făcute percheziții.

Potrivit Poliției Capitalei, în perioada 9 iunie – 31 iulie, la intervale diferite de timp, trei bărbați cu vârste cuprinse între 44 și 52 de ani ar fi reușit să deschidă portierele mașinii folosind dispozitive electronice de captare a semnalului emis de telecomenzile aferente sistemelor de închidere centralizată.

Citește și: Nicușor Dan, favoritul casei de pariuri Betano pentru un nou mandat de primar general

Ei ar fi dezasigurat astfel portierele a trei autoturisme, din interiorul cărora ar fi furat în total 193.000 de euro, dintr-o mașină fiind sustrași 180.000 de euro.

Ce au stabilit polițiștii:

  • La 9 iunie, în jurul orei 14:30, bărbatul de 52 de ani, ajutat de cel de 44 de ani, ar fi pătruns, dezasigurând portierele prin intermediul unor dispozitive electronice, în interiorul unui autoturism parcat la o adresă din Sectorul 1. Din interior ar fi sustras 10.000 de lei, precum și 5.000 de euro și 500 de dolari. În acest interval, cel de-al treilea bărbat, 47 de ani, ar fi așteptat în apropiere, în interiorul unui autoturism, apoi le-ar fi facilitat celor doi deplasarea cu mașina.
  • În 12 iulie, în jurul orei 10:00, prin aceeași metodă, bărbatul de 52 de ani, cu sprijinul celui de 44 de ani, care ar fi asigurat locul faptei, ar fi pătruns în interiorul unei alte mașini parcate în Sectorul 4, iar din torpedou ar fi sustras 32.000 de lei. Ulterior, cel de-al treilea, care ar fi asigurat și el locul, le-ar fi facilitat deplasarea cu mașina.
  • În ultima zi a lunii iulie, în jurul orei 14:30, în timp ce bărbatul de 44 de ani asigura locul pentru a nu fi surprinși, cel de 52 de ani ar fi pătruns, prin aceeași metodă, în interiorul unui autoturism parcat la o adresă din Sectorul 2, iar din torpedou ar fi sustras un plic cu aproximativ 180.000 de euro. Și de această dată, bărbatul de 47 de ani, care ar fi asigurat locul, le-ar fi facilitat deplasarea cu mașina, imediat după săvârșirea faptei.                                                                                                                                      În toate situațiile, cei trei bărbați ar fi purtat măști medicinale pentru a nu fi recunoscuți. Doi dintre ei au fost prinși, cel de 44 de ani fiind căutat în continuare.

Dincolo de fapta infractorilor, se nasc întrebări de genul ce caută așa sume colosale în torpedoul unui autoturism și dacă aceste sume proveneau din activități legale! Având în vedere reușita inițială a loviturilor, pare evidentă teoria că spărgătorii au acționat la pont!