Super-echipă de arhitecți-consultanți pentru refacerea planșeului Unirii

738

În  paralel cu procedura de licitație publică pentru consolidarea Planșeului Unirii, pe care o are în derulare, Sectorul 4 al Municipiului București va forma o echipă de specialiști cu o vastă experiență în domeniul construcțiilor, care va avea rolul extrem de important de a sprijini constructorii ce vor reface structura “mamut” din Piața Unirii, atât în faza de proiectare, cât și în cea de execuție, se arată într-un comunicat al primăriei.

Conform primăriei, primarul Daniel Băluță, a avut astăzi  întâlnire de lucru cu Sorin Gabrea, fostul arhitect-șef al Capitalei precum și cu arhitecții Viorel Constantinescu, fostul director general al Proiect București, și Marius Costea.

CITEȘTE ȘI: Problema arborilor care trebuie defrişaţi a devenit una cronică

„Aceștia vor face parte din echipa de specialiști formată la nivelul Sectorului 4, care va urmări îndeaproape lucrările de proiectare și de consolidare a obiectivului de infrastructură strategică din centrul Capitalei. În perioada următoare, echipei anterior menționate i se vor alătura și alți specialiști care își vor pune vasta experiență în slujba comunității Sectorului 4”, anunță oficialii de la Sectorul 4.

Proiect în valoare de peste 850 de milioane de lei

Reamintim faptul că, în acest moment se derulează procedura de evaluare a ofertei depuse în SICAP, pentru proiectarea și consolidarea Planșeului Unirii. Până la finalul anului în curs este preconizată atribuirea contractului, cu o valoare maximală de 850 de milioane de lei, Ulterior semnării contractului este estimat un termen de nouă luni pentru proiectarea lucrărilor și 18 luni pentru execuția acestora.

Începând din luna aprilie a anului 2022, Pasajul Unirii și Planșeul Unirii, două obiective de importanță strategică pentru Capitală, se află în administrarea Sectorului 4 al Municipiului București. Încă de atunci, Sectorul 4 și-a asumat întrutotul responsabilitatea punerii în siguranță și a consolidării celor două obiective de infrastructură.

În acest sens, Sectorul 4 al Municipiului București a efectuat lucrările de punere în siguranță a pasajului rutier încă din  vara anului trecut, iar în paralel, a contractat servicii specifice în vederea efectuării celor două expertize tehnice realizate de către specialiștii Universității Tehnice de Construcții București și care încadrează atât Planșeul Unirii, cât și Pasajul Unirii în starea tehnică IV – nesatisfăcător, ce impune intervenții de urgență.

Cât privește lucrările executate deja în interiorul Pasajului rutier Unirii, acestea nu vor fi afectate fundamental odată cu refacerea Planșeului Unirii, întrucât majoritatea elementelor de siguranță montate în pasaj pot fi demontate și, ulterior finalizării lucrărilor, vor fi readuse pe poziție, așa cum a anunțat recent edilul Sectorului 4, Daniel Băluță.