Prefectul Capitalei avertizează: viața oamenilor poate fi pusă în pericol dacă nu toaletăm copacii

643

Diana-Anca Artene, prefectul Capitalei avertizează că tergiversarea soluționării problemei defrișărilor și toaletării copacilor poate avea urmări dintre cele mai grave asupra vieții cetățenilor Capitalei. Reprezentantul Guvernului îi cere astfel Primarului General să urgenteze eliberarea avizelor de toaletare cerute atât de populație, cât și de către primăriile de sector.

Evenimentele petrecute în ultimele zile, în urma fenomenele meteo extreme, precum și avertizările periodice ale Administrației Naționale de Meteorologie, au făcut ca prefectul Capitalei, Diana-Anca Artene să lanseze un avertisent. Aceasta consideră că tergiversarea soluționării problemei defrișărilor și toaletării copacilor aflați în declin biologic, la nivelul Consiliului General al municipiului București și Primarului general al Capitalei, Nicușor Dan, poate influența sever integritatea și chiar viața cetățenilor Bucureștiului, scrie evz.ro. 

Normele de protecție a spațiilor verzi trebuie modificate în 30 de zile

Prefectura reamintește că a transmis către Consiliul General al municipiului București și către Primarul general, încă din 21 iunie, o adresă prin care, constatând neconformități ale Hotărârii nr. 304/31.08.2009 a CGMB cu noua legislație aplicabilă în această materie, solicită acestora ca în termen de 30 de zile să îndeplinească demersurile necesare. Astfel Consiliul General al Municipiului București ar trebui să modifice/adapteze/îmbunătățească conținutul normativ al Normelor de protecție a spațiilor verzi pe teritoriul municipiului București.

De asemenea, pe ordinea de zi a ședinței Colegiului prefectural, întrunit în 27 iunie, sub coordonarea prefectului Capitalei, a fost abordată tema lucrărilor de defrișare și toaletare a copacilor.

Record de avize dedefrișare/toaletare arbori

Toți cei prezenți, reprezentanți ai Comisariatului Municipiului București al Gărzii Naționale de Mediu, Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Dealul Spirii” București-Ilfov, precum și ai tuturor primăriilor de sector, au menționat numărul foarte mare de solicitări de avize de defrișare/toaletare arbori transmise către Primăria municipiului București, în ultimii doi ani. Solicitări la care încă se așteaptă un răspuns”, mai transmite Prefectura București.

Ținând cont de aspectele menționate anterior, Prefectul Capitalei solicită primarului general, Nicușor Dan, respectarea termenului legal de 30 de zile și introducerea de urgență pe ordinea de zi a primei ședințe a Consiliul General al Municipiului București a modificării Hotarârii nr. 304/31.08.2009, astfel încât să nu mai fie pusă în pericol integritatea și viața cetățenilor, precum și punerea în siguranță a bunurilor materiale ale acestora.