Șoseaua Giurgiului din Sectorul 4 va fi inclusă în Sistemul de Management al Traficului București, anunță Primăria Capitalei

3061

Printre lucrările efectuate se numără: montarea de automate de dirijare a circulației (ADC), de semafoare cu LED, de dispozitive acustice pentru nevăzători și push button pentru comandă pietoni. Totodată, intersecțiile sunt dotate cu senzori pentru detecția vehiculelor, sunt schimbate cablurile electrice şi sunt montaţi stâlpi semaforici şi camere CCTV.

Anuntul a fost facut cu ocazia finalizarii integrarii a doua artere importante ale Capitalei, Calea 13 Septembrie si Soseaua Colentina, in sistemul de management al Traficului.

Alaturi de Soseaua Giurgiului, in sistemul de management al traficului vor mai fi incluse, tot pana la sfarsitul anului, Calea Grivitei si Bulevardul Camil Ressu, informeaza PMB.

Citește și: Primăria Sectorului 4 scoate la licitație proiectul noii stații de metrou de pe șoseaua Berceni

Potrivit celor de la Primaria Capitalei:

Integrarea intersectiilor semaforizate din Capitala in BTMS inseamna reducerea timpilor de deplasare, fluidizarea circulatiei in zonele controlate de sistem, fiabilitate crescuta a echipamentelor, consum redus de energie si performante crescute, prioritizarea in intersectii pentru mijloacele de transport in comun si existenta unui punct unic de control al intregului sistem.”

Compania Municipala Managementul Traficului Bucuresti S.A mai are in proiectare modernizarea altor 101 intersectii semaforizate, urmand ca lucrarile sa fie incheiate pana la finalul anului urmator, se arata intr-un comunicat de presa.