Sectorul 4 a lansat o licitație pentru construirea unei maternități în incinta Spitalului Sf. Ioan

1567

Primăria Sectorului 4 a anunţat pe SEAP organizarea unei licitaţii în vederea edificării unei maternităţi pe Şoseaua Vitan Bârzeşti nr. 13. Valoarea totală estimată a proiectului este de 220.973.017 lei.

Este vorba despre un proiect finanţat cu fonduri UE, prin Programul Sănătate. Construcţia va fi realizată în incinta Spitalului de Urgenţe Sfântul Ioan, fiind independentă faţă de celelalte corpuri de clădire.

Citește și: Ciolacu i-a felicitat pe Robert Negoiţă şi pe Daniel Băluţă, ”cei mai performanţi primari din Municipiul Buzău”

Este vorba despre elaborarea documentaţiei tehnico-economice, asistenţă tehnică din partea proiectantului, execuţia lucrărilor şi furnizarea dotărilor în cadrul proiectului „Regenerarea spaţiului public din Şos. Vitan Bârzeşti nr. 13, de pe raza administrativ teritoriala a Sectorului 4, prin edificare construcţie cu destinaţia de maternitate”.

Spitalul va avea o capacitate de 166 de paturi şi va include trei secţii de obstetrică – ginecologie (101 paturi) şi o secţie de neonatologie (50 de paturi, dintre care 8 pentru terapie intensivă şi 12 pentru prematuri). Sunt prevăzute, de asemenea, o secţie ATI cu 15 paturi, un bloc operator cu patru săli de operaţie, un bloc de naşteri cu patru săli de travaliu, laborator de analize, ambulatoriu, spitalizare de zi cu 10 paturi, dar şi farmacie.

Ansamblul proiectat este compus din două clădiri cu regim de înălţime S+P+3E, respectiv S+P+4E.

Se solicită o durată totală de maximum 90 zile pentru serviciile de proiectare şi de maximum 27 luni pentru lucrările de execuţie, de la emiterea ordinului de începere. În vederea evaluării ofertelor, componenta financiară are o pondere de 40%, iar aspectele tehnice totalizează 60%. Termenul limită pentru primirea ofertelor este 1 august 2023.