S-a deschis circulația și pe Pasajul Berceni, al treilea giratoriu suspendat de pe Centura Capitalei

1741

S-a deschis, duminică dimineață, circulația pe pasajul Berceni. Prin urmare, șoferii care circulă între comuna cu același nume și București nu mai sunt nevoiți să se intersecteze cu cei de pe Drumul Național Centura Capitalei (DNCB).

Pasajul Berceni este, de fapt, un giratoriu suspendat. Acesta ridică drumul – Șoseaua Berceni care continuă cu DJ 401 – peste DNCB. Așa că în intersecția de la sol vor mai ajunge doar șoferii care vor să intre pe Centură.

Citește și: Sectorul 4 a lansat o licitație pentru construirea unei maternități în incinta Spitalului Sf. Ioan

Ceilalți pot urca în giratoriu și își pot continua deplasarea fără să se mai intersecteze cu șoferii care circulă pe DNCB. Duminică dimineață, Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat pe pagina sa de Facebook deschiderea traficului prin acest giratoriu suspendat.

Pasajul Berceni a fost construit de o asociere de firme formată din Trameco, Vahostav SK AS și Construcții Erbașu. Contractul a fost semnat în 2019, iar lucrările au început în anul 2020.

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a mai inaugurat încă două astfel de giratorii suspendate. Primul a fost inaugurat Pasajul Domnești, pe 14 noiembrie 2022. Următorul a fost Pasajul Olteniței, inaugurat oe 27 mai 2023.

Încă un pasaj e început în zona Cernica. Dar acolo CNAIR a reziliat contractul cu Tirrena Scavi, din cauză că italienii nu reușeau să mobilizeze oameni și utilaje și să construiască.