Ciolacu i-a felicitat pe Robert Negoiţă şi pe Daniel Băluţă, ”cei mai performanţi primari din Municipiul Buzău”

1148

Premierul Marcel Ciolacu a participat, azi, la deschiderea pentru circulaţie a pasajului rutier suprateran construit în Sectorul 3, în zona Autostrăzii Soarelui (A2). El i-a felicitat pe Robert Negoiţă şi pe Daniel Băluţă, despre care a spus că sunt ”cei mai performanţi primari de sector din Municipiul Buzău”.

Ulterior, a revenit şi a spus că a făcut confuzia pentru că gândul te duce întotdeauna tot acasă, şi că nu a fost cu intenţie. ”Mai devreme, cred că din cauza emoţiilor şi a soarelui, am spus Municipiul Buzău în loc de municipiul Bucureşti. Asta înseamnă că gândul te duce întotdeauna tot acasă şi nu a fost cu intenţie”, a spus el.

Citește și: USR și-a anunțat candidatul la Primăria Sectorului 4: Paul Ene

”Dacă vom reuşi în următorii doi ani să menţinem acest ritm, fiind pentru prima oară, în istoria României, când am avut o creştere economică bazată pe investiţii şi nu pe consum, sunt ferm convins că nu numai România dar şi bugetul României vor arăta cu totul altfel şi o să menţin părerea”, a spus Marcel Ciolacu, el amintind proiectul privind schema de ajutor pentru materiale de construcţii.

”Mii de tone de combustibil erau consumate aici, stând în trafic, pentru că erau blocaje, dădeam bani pe combustibil şi pierdeam ani din viaţa noastră, stând în trafic iar acel combustibil se transforma în poluare. Zeci de mii de tone de carbon erau eliminaţi în atmosferă în fiecare an, în această intersecţie. Evident că fluidizăm traficul, transportul devine mai ieftin”, a spus el. Negoiţă a menţionat că lucrările au durat puțin peste un an şi au fost realizate de o societate a sectorului 3.

Sectorul 4, obiective comune cu Sectorul 3

Invitat la eveniment, primarul Sectorului 4, Daniel Băluţă, a spus la rândul lui că a realizat împreună cu colegul de la sectorul 3 cîteva premiere în modul cum funcţionează Bucureştiul. ”De săptămâna aceasta au început lucrările la strada Iuliu Haţieganu, tot împreună vom realiza modernizarea Căii Vitan, lucrare care va începe în timp scurt”.

Băluţă a mai spus că până la sfârşitul anului, Sectorul 4 va reuşi să scoată la licitaţie, în asociere cu Metrorex, magistrala M4, Gara de Nord, gara Progresu, respectiv extinderea magistralei M2 de la ultima straţie, Tudor Arghezi, către comuna Berceni. ”Sudul Bucureştiului a fost uitat în ultimii 30 de ani, am ridicat în SEAP şi o maternitate care este prima scoasă după foarte mulţi ani, cu 166 de paturi, care se va construi în curtea Spitalului Sfântul Ioan”, a mai precizat Daniel Băluţă.