Se deschide pasajul Europa Unită din Sectorul 4!

3219

Pasajul Europa Unită din Sectorul 4 va fi deschis, marţi, traficului rutier începând cu ora 17:00, mai întâi printr-o conferință de presă. Apoi, potrivit autorităților locale, acesta va fi deschis pentru pietoni, urmând ca de cel mai târziu, la ora 22:00, pasajul să fie dat exclusiv circulației rutiere!

Reprezentanţii primăriei au menţionat că pasajul va fi pietonal, pentru câteva ore, de la terminarea conferinţei de presă prilejuită de darea sa în folosinţă, la care va participa şi ministrul Fondurilor şi Proiectelor Europene, Adrian Câciu.

Citește și: Prefectul Capitalei nu mai vrea petarde și pocnitori, de Sărbători, în București

„Înainte însă de darea în circulație, pentru un interval de câteva ore, pasajul va fi pietonal, la cererea locuitorilor Sectorului 4 de a vedea, îndeaproape, cum arată noul pod menit să fluidizeze circulația într-una dintre cele mai aglomerate zone din București”, a comunicat primăria de sector.

Început în februarie 2022, noul pasaj suprateran din Sectorul 4 are o lungime totală de 653 de metri şi este construit la intersecţia dintre bulevardele Alexandru Obregia şi Metalurgiei cu strada Turnu Măgurele. Pasajul constă dintr-un pod și două rampe de acces, una dinspre strada Caporal Luică, iar cealaltă dinspre strada Sergent Ion Iriceanu.

Proiectat și construit pentru a fluidiza traficul într-una dintre cele mai aglomerate intersecții din Capitală, pasajul are două benzi de circulație pe sens, dispuse pe o parte carosabilă cu o lățime de 15 metri, precum şi “un inedit sistem de iluminat”, care transformă construcţia într-un adevărat reper arhitectural.

Mai multe detalii despre acest subiect, vor fi oferite de către Primarul Sectorului 4, Daniel Băluță, în cadrul unei conferințe de presă ce va avea loc mâine, 5 decembrie a.c., începând cu ora 17:00, pe Pasajul Europa Unită din Sectorul 4.