Prefectul Capitalei nu mai vrea petarde și pocnitori, de Sărbători, în București

2177

Prefectul Capitalei, Rareş Hopincă, a solicitat Municipalităţii şi primăriilor de sector să nu mai emită avize pentru comercializarea de materiale pirotehnice.

Colegiului Prefectural al Municipiului Bucureşti a adoptat o hotărâre prin care solicită primăriilor de sector, Municipalităţii şi Administraţiei Străzilor să nu emită avize de amplasament, pe domeniul public sau privat al Bucureştiului, în vederea comercializării articolelor pirotehnice, pentru descurajarea vânzării şi utilizării lor şi prevenirea accidentelor provocate de acestea.

Citește și: VIDEO / De Ziua Națională, ACASĂ la Daniel Băluță

Hotărârea prevede că Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti, Inspectoratul Teritorial de Muncă al Municipiului Bucureşti, Comisariatul Regional pentru Protecţia Consumatorilor Bucureşti-Ilfov, Direcţia Regională Vamală, în colaborare cu ANAF-Antifraudă şi Inspectoratul Pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti-Ilfov vor efectua controale în sfera de competenţă, iar unde vor constata nereguli vor aplica sancţiuni.

Totodată, aceste instituţii vor interveni pentru descurajarea comerţului cu materiale pirotehnice, prevenirea şi combaterea comerţului ilegal cu acestea.

Prefectul Rareş Hopincă a menţionat că a primit foarte multe petiţii şi solicitări privind zgomotul petardelor şi că va comunica inclusiv marilor centre comerciale solicitarea de a nu permite vânzarea materialelor pirotehnice în parcări şi spaţii conexe, chiar dacă este vorba despre proprietăţi private. Potrivit prefectului Capitalei, comercializarea de materiale pirotehnice trebuie să se desfăşoare în spaţii special amenajate, și nu pe domeniul public sau în parcările supermarketurilor.