VIDEO / De Ziua Națională, ACASĂ la Daniel Băluță

4715

S-a născut şi a crescut în cartierul Berceni cu cheia de gât, şi-a cunoscut iubirea vieţii încă de la grădiniţă, în cartier, dar a cucerit-o aproape 20 de ani mai târziu, când ambii erau studenţi la Stomatologie. Acum munceşte şi trăieşte tot în Sectorul 4.

Cu prilejul mini-vacanței prilejuită de Ziua Națională, o echipă Antena 3 l-a vizitat, acasă, pe edilul Sectorului 4, Daniel Băluță. Se simte binecuvântat că este român, dar a sărbătorit Ziua Naţională atipic. Nu cu fasole, ciolan şi muzică populară, ci acasă, împreună cu fiica şi cu soţia sa, cărora le-a preparat paste.

Citește și: Târgul de produse tradiționale românești, din Sectorul 4, continuă azi și mâine

Primarul Sectorului 4 a mărturisit că nu reușește să petreacă atât de mult timp cu familia, pe cât și-ar dori, însă ori de câte ori există câte o portiță liberă, profită de ocazie și organizează activități împreună.

”E o ocazie să fim împreună pentru că zilele săptamânii nu ne lasă să fim pe cât ne-am dori împreună. Sărbătorile ne ajută să fim și mai aproape decât suntem de obicei”, a spus Daniel Băluță.

Cât despre cum a reușit să o cucerească pe soția lui, aceasta a povestit, amuzată: ”Cu o pereche de şosete. Eram la mare, în anul 2000, la Vama Veche, la un concert Vama Veche. Era o seară destul de friguroasă, eram în sandale şi el mi-a adus o pereche de şosete”.

Daniel Băluță spune că nu ar da niciodată locul unde s-a născut și a crescut pe nimic în lume și nu și-ar dori să se mute vreodată altundeva. Pentru familia Băluță, cartierul Berceni înseamnă ”ACASĂ”. ”M-am născut, am crescut în Berceni. N-am schimbat sector, n-am schimbat cartier, n-am schimbat oraş. Sigur nu voi schimba niciodată nici ţara. Nu aş vrea niciodată să mă mut”.

În privința proiectelor, primarul a apreciat: ”Cred că am reușit ceea ce ne-am propus cu câţiva ani în urmă: să tranformăm Sectorul 4 în Capitala Capitalei.  Am investit în infrastructura medicală. Am reuşit să facem o unitate de primiri urgenţe. Am reuşit să facem o secţie de arşi, la Spitalul Bagdasar. Am reușit sa facem un spital de stomatologie, care in scurt timp va fi deschis publicului larg.  Am realizat un reper urbanistic prin Pasajul Europa Unită. Este păcat să nu subliniem rolul determinant pe care Uniunea Europeană l-a avut în dezvoltarea României, a societății românești”.

Daniel Băluță a spus că nu se simte deranjat de criticile care îi sunt aduse, ba, din contră, simte nevoia acestora: ”Este o particularitate pe care o avem. Această energie poate să fie captată și transformată îm ceva util. Toate aceste critici, pentru mine, sunt extrem de utile. De aceea le spun oamenilor să continue să fie critici. Fără aceste critici nu am fi putut să atragem atenția asupra lucrurilor cu adevărat importante pentru comunitatea noastră”.

Ca o curiozitate, Daniel Băluță a precizat că ”în staff-ul pe care îl am, 70% dintre partenerii mei sunt femei. Cei mai buni manageri pe care îi am pe anumite proiecte sunt tot fete”.