Se agită apele USR Sector 4! Francezeul Guilhelm Moulin îl acuză pe Antonio Andrușceac că l-a plagiat pe Daniel Băluță. Reacția primarului!

1942

Candidatul USR la primăria Sectorului 4, Antonio Andrusceac, este acuzat de către Guilhem Moulin, consilier USR la sectorul 4, că a plagiat strategia pe care o va avea dacă va ajunge edil-șef. Andrusceac susține însă că acesta nu este  „programul să de guvernare locală”, scrie newsweek.ro.

 

Moulin susține că Andrusceac a plagiat chiar strategia primarului PSD Daniel Băluță și a trimis o scrisoare conducerii USR, cerând invalidarea candidaturii lui Andrusceac.

„În cadrul campaniei interne pentru desemnare candidatul USR la primăria Sectorului 4, Antonio Andrusceac a trimis în data de 30.07.2019 pe mail către membri filialei strategia lui. Am început să citesc strategia respectivă și am văzut foarte repede că acest document nu a fost scris e mâna lui (…) El a plagiat strategia respectivă în proporție de 92.5%. Antonio a fost desemnat candidatul la primăria sectorului 4 prin votul în AG din data de 01.08.2019 (59 voturi pentru el din 110) (…) Antonio nu a respectat art 13, lit f din statut cu acest plagiat (lupta împotriva plagiatului face parte din programul USR”, a scris Guilhem Moulin.

În decembrie 2018, conducerea USR București i-a retras sprijinul politic lui Moulin, acuzat de gruparea Andrusceac că ar absenta frecvent de la ședințele de consiliu. Moulin s-a apărat arătând că s-a aflat în luna de miere și a arătat că, dintre consilierii USR la Sectorul 4, a avut cea mai mare vizibilitate în presă.

Citește și: Pe surse, de la primărie! USR-istul Guilhem Moulin a doborât recordul absenteismului de la ședințele Consiliulu Local. A depășit 50 de absențe

Andrusceac a fost, la rândul său, acuzat de misoginism după ce a scris pe Facebook: „Nu vă mai mințiți. Toate femeile sunt făcute să fie mame și soții. Frustrările nu se ascund în spatele -carierei-. Ce-i de fapt -cariera? O aparență de importanță dată de un ecuson agățat de gât, un salariu destul de prost pentru multă umilință și renunțări?

Prima casă sau mașină luate într-un milion de rate, doar ca să vadă Satu’ că fata s-a ajuns….nu păcălesc însă pe nimeni, tot neîmplinite rămân, fără familii, fără copii, auzind mereu -dar tu mamă, nu te mai măriți?- Pentru că în înțelepciunea lor, mamele, bunicile, știu care este adevărata împlinire a femeii…”. El și-a șters între timp aceste comentarii.

Citește și: Candidatul USR pentru Primăria Sectorului 4. Antonio Andrusceac declara că ”toate femeile sunt făcute să fie soții și mame, iar frustrările nu se ascund în carieră”

Contactat de Sectorul 4 News, primarul Daniel Băluță a evitat să comenteze cearta dintre Moulin și Andrușceac.

„Eu reprezint întreaga comunitate a Sectorului 4, nu doar un partid anume. În fond, așa cum am mai spus și cu alte ocazii, politica nu-și are rostul la primărie, așa că în ultimii ani, eu am ales să las politica deoparte și să fac administrație în folosul oamenilor. Modernizăm infrastrucura rutieră, modernizăm rețeaua de învățământ, modernizăm infrastructura medicală. În acest fel, transformăm sectorul 4 în cel mai atractiv loc pentru investiții”, a declarat Daniel Băluță pentru Sectorul 4 News.