S-a schimbat oficial data finalizării lucrărilor la Pasajul Berceni de pe Centura Capitalei

3569

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a schimbat, pe pagina sa oficială de transparență a informațiilor – Centrul de Studii Tehnice Rutiere și Informatică – data la care vor fi finalizate lucrările la Pasajul Berceni.

Inițial, termenul oficial pentru finalizare lucrărilor la acest giratoriu suspendat de pe centura București era decembrie 2022. Acum, data a fost mutată trei luni mai târziu – mai exact, în martie 2023.

Citește și: Peste o mie de blocuri au rămas fără apă caldă, iar mulți oameni nu știu când vor putea face următorul duș

Lucrările de pe șantierul rutier Berceni presupune lărgirea la 4 benzi a Centurii București Sud între A2 Km 23+600 și A1 Km55+250 și amenajarea așa-numitului nod rutier (giratoriul suspendat) lot 2 Berceni – DJ 401

La mijlocul lunii octombrie 2022, stadiul fizic oficial lucrărilor la pasajul Berceni este de 71,15%. Stadiul financiar e de peste 75%. Pasajul Berceni costă 146 de milioane de lei, fără TVA, și este construit de asociera TRAMECO – VAHOSTAV-SK – CONSTRUCȚII ERBAȘU – GRAFIC TRENDS. Lider de asociere este TRAMECO.

Pasajul Berceni de pe Centura Capitalei este unul dintre cele patru giratorii suspendate care se construiesc pe DNCB și, teoretic, al doilea care va fi dat în folosință, după Pasajul Domnești. Pasajul suprateran de la Domnești va fi primul astfel de pasaj care va fi finalizat pe Centura Capitalei. Data oficială a inaugurării este 15 noiembrie 2022.

Un alt pasaj de tip giratoriu suspendat se construiește a intersecția centurii București cu Olteniței. Un alt astfel de giratoriu, dar unul cu foarte mari întârzieri de construcție, urmează să fie la intersecția Centurii cu DJ301-Cernica.

Pentru nodurile rutiere de pe DNCB  a fost aleasă soluția giratoriilor suspendate din cauză că șoseaua de Centură a Capitalei este lipită de calea ferată, motiv pentru care orice pasaj trebuie să rezolve direcțiile de trafic și peste calea ferată.