S-a depus o singură ofertă la licitația pentru înlocuirea planșeului peste Dâmbovița din Piața Unirii

1407

Primăria Sectorului 4 a primit o singură ofertă la licitația ce include schimbarea planșeului peste râul Dâmbovița din Piața Unirii. E vorba despre asocierea Construcții Erbașu (leader) – Concrete & Design Solution – Bog’Art. Valoarea estimată totală a contractului licitat de PS4 depășește 842 de milioane de lei.

Până la termenul limită de vineri, 7 iulie, a fost depusă o singură ofertă la licitația pentru Regenerarea spațiilor publice în zona Pasajul Unirii, prin realizarea lucrărilor de consolidare și reabilitare a planșeului de acoperire a Râului Dâmbovița în Piața Unirii, Obiectiv 1 „Planșeu peste râul Dâmbovița din Piața Unirii”; Obiectiv 2: „Pasaj Unirii – etapa 2”.

Citește și: Conducerea DGASPC Sector 4, demisă de primarul Daniel Băluță

Licitația are drept scop realizarea investiției publice de importanță strategică constând în Regenerarea spațiilor publice în zona Pasajul Unirii, prin realizarea lucrărilor de consolidare și reabilitare a planșeului de acoperire a râului Dâmbovița în Piața Unirii, scop ce urmează a fi realizat prin finalizarea și punerea în sigurantă a celor două obiective.

Prin Hotararea nr. 164 din 30 martie 2022, adoptată de către Consiliul General al Municipiului București, s-a încheiat parteneriatul între Municipiul București prin Administrația Străzilor și Sectorul 4 al Municipiului București, în vederea finanțării și derulării lucrărilor de consolidare și reabilitare a obiectivelor: Pasajul Unirii, Pod Planșeu Unirii, zonele conexe și adiacente, care asigură funcționarea și explorarea în siguranță a acestora.

Valoarea estimată totală este de 842,48 de milioane de lei fără TVA.

Valoarea estimată a contractului, fără rezerve de implementare, este de 702,06 milioane de lei:
– 524,94 de milioane de lei fără TVA Obiectiv 1 „Planșeu peste râul Dâmbovița din Piața Unirii”

și

177,12 milioane de lei fără TVA Obiectiv 2: ”Pasaj Unirii – etapa 2”.

Durata maximă estimată de realizare este de nouă luni pentru proiectare și 24 de luni pentru execuția lucrărilor.

Activitățile de natură să conducă la realizarea celor două obiective de investiții se vor derula în paralel, cu excepția situației în care pe parcursul derulării investiției publice se ivesc situatii în care începerea sau ducerea la bun sfârșit a unei activitați în cadrul unui obiectiv de investiții depinde de o altă activitate din cadrul celuilalt, sens în care se va stabili ordinea de prioritate a acestora și rezervele de timp necesare.