Moldovenii de peste Prut au venit să își ia notițe în sectorul 4

1349

Sectorul 4 rămâne un exemplu de bune practici și pentru frații și prietenii noștri de peste Prut. O delegație din Republica Moldova, condusă de deputatul Lilian Carp, candidatul Partidului Acțiune și Solidaritate (formațiunea politică din partea căreia a candidat Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu) la Primăria Generală a Municipiului Chișinău, a vizitat sectorul 4.

Pasajul Europa Unită, Parcul Tudor Arghezi și Spitalul de Stomatologie au fost studiate de la fața locului de oaspeții din Moldova.

Citește și: S-a depus o singură ofertă la licitația pentru înlocuirea planșeului peste Dâmbovița din Piața Unirii

Înaintea vizitei din teren, oaspeții au avut o întrevedere cu primarul Sectorului 4, Daniel Băluță, în cadrul căreia au identificat similarități între cele două unități administrative, precum și soluții de dezvoltare a celor două comunități.

Principalele subiecte discutate au vizat proiectele de infrastructură mare și de sistematizare a traficului rutier, cum ar fi construirea de pasaje, amenajarea de parcări, reconfigurarea principalelor artere de circulație, dar și implementarea de soluții alternative de transport, nepoluante.

Totodată, prietenii noștri de peste Prut și-au manifestat interesul pentru construirea de școli și grădinițe, parcuri, locuri de joacă, unități sanitare, dar și pentru reabilitarea termică a locuințelor.

La finalul discuțiilor, edilul Daniel Băluță a însoțit delegația din Republica Moldova într-o vizită de lucru la trei dintre cele mai importante obiective de investiții din Sectorul 4. „Sunt bucuros să observ că, în continuare, munca depusă în ultimii ani de comunitatea Sectorului 4 este exemplu de bune practici și că efortul nostru poate sprijini dezvoltarea și a altor orașe, cum ar fi cele din Republica Moldova! L-am primit astăzi pe domnul deputat Lilian Carp, candidatul Partidului Acțiune și Solidaritate din Republica Moldova la Primăria Chișinăului și l-am asigurat că îi vom fi alături în acest demers deosebit de important pentru frații noștri moldoveni. Împreună cu acesta, am vizitat mai multe obiective de investiții din sectorul nostru, între care și pasajul Europa Unită, și i-am explicat, în detaliu, importanța susținerii europene în demersurile de dezvoltare sănătoasă a comunităților noastre”, a declarat primarul Sectorului 4, Daniel Băluță.

Sectorul 4 se alătură, astfel, autorităților române care susțin eforturile Republicii Moldova în drumul său pentru aderarea la Uniunea Europeană, vecinii noștri având, în prezent, statutul de țară canditată pentru a face parte din marea familie europeană.