Piața Norilor din Sectorul 4 al Municipiului București a fost redată, astăzi, comunității, după aproape doi ani în care vechea clădire, nesigură și insalubră, a fost înlocuită cu una nouă, modernă și autorizată ISU.
La Piața Norilor au revenit producătorii și comercianții autohtoni, cu o vastă experiență în spate, care își muncesc pământurile zi și noapte, lună de lună, 365 de zile pe an, pentru a aduce în Sectorul 4 cele mai proaspete produse românești. Primii clienți ai acestora au fost Primarul Sectorului 4, Daniel Băluță și Ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Florin Barbu.
Citește și: Moldovenii de peste Prut au venit să își ia notițe în sectorul 4
”Astăzi am dovedit încă o dată că se poate! Se poate să sprijinim agricultura românească, se poate să sprijinim producătorii români, oferind condiții normale pentru a veni în punctul în care comercianții se întâlnesc cu cetățenii. Ne interesează foarte mult să stimulăm acest patriotism economic, parte esențială a programului guvernamental. Ne interesează să avem cât mai mulți români mulțumiți. Totodată, am demonstrat că putem schimba cartiere, pentru că, aici, această piață nu a fost până acum doi ani decât un loc în care timpul a împietrit această locație. Această piață a fost în locație de gestiune 20 de ani. 20 de ani în care nu s-a întâmplat absolut nimic. Sunt extrem de bucuros că am preluat-o și într-un an de zile, doi, această piață s-a schimbat fundamental. Ceea ce facem acum este doar o parte a unui program vast, menit să dezvolte comunitatea noastră, a Sectorului 4, să creeze condiții de viață, cât mai bune pentru oameni, pentru a le crește calitatea traiului. Le mulțumesc tuturor prezenți aici pentru că ne oferă legume, ne oferă fructe proaspete, ne oferă pâine, carne, ne oferă toate cele necesare traiului cotidian”, a declarat Daniel Băluță, primarul Sectorului 4, cu ocazia redeschiderii pieței.
Tot despre proiecte guvernamentale menite să sprijine comunitățile locale și agricultura românească a vorbit și Florin Barbu, ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, prezent, de altfel, la eveniment.
”Vă felicit, domnule primar, pentru realizarea acestei investiții! Ați transformat o piață veche, într-una modernă, la care au acces toți locuitorii Sectorului 4 și nu numai, cât și toți bucureștenii. Mai mult decât atât, obiectivul principal al acestor piețe este acela de a integra producătorii români într-un ciclu în care cetățenii să aibă pe mese și să cumpere românește, produse realizate de către fermierii români. Eu mi-aș dori, în calitate de ministru, să văd cât mai multe piețe așa moderne în toate comunitățile din România”, a declarat Florin Barbu, ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale.
De la roșii suculente, salată verde, ridichi, castraveți, ardei gras și capia, până la brânză, lapte, caș și urdă, carne și preparate din carne, produse de brutărie toate pot fi găsite, începând de astăzi, în Piața Norilor, nu doar de locuitorii din cartierul Tineretului, ci și de cei din alte sectoare sau chiar cei aflați în trecere prin București.
Noua clădire, care a înlocuit vechiul centru comercial, vechi, scorojit și insalubru, de care mii de oameni se fereau pentru că devenise un focar de infecție, s-a transformat acum într-una dintre cele mai moderne, sigure și tradiționale piețe din Capitală.
Spațiul cu o suprafață totală de 700 de mp, găzduiește la etajul I, 70 de tarabe și 12 spații comerciale, în timp ce la parter sunt disponibile 47 de locuri de parcare, printre care și două locuri de parcare dotate cu stații de încărcare pentru mașinile electrice.