Conducerea DGASPC Sector 4, demisă de primarul Daniel Băluță

4740

Conducerea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Sector 4 a fost demisă, luni, în urma unor nereguli constatate, în timpul unui control care a vizat centrele sociale destinate adulţilor, copiilor şi persoanelor cu dizabilităţi, la un spaţiu unde erau găzduiţi şase copii. 

Deficienţele au vizat pereţi şi mobilier deterioraţi, dar şi condiţiile de depozitare a alimentelor. Copiii au fost relocați în alte spații.

Citește și: De ce nu funcționează aerul condiționat în tramvaiele noi din București

Potrivit unui comunicat de presă transmis, luni, de Primăria Sectorului 4, ca urmare a deficienţelor constatate de comisia de control la una dintre locaţiile în care erau găzduiţi şase minori aflaţi în grija Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 4, primarul Sectorului 4, Daniel Băluţă, a luat măsura demiterii de îndată a conducerii DGASPC Sector 4.

Acţiunea de control a avut loc luni, în cadrul seriei de verificări făcute la nivel naţional, în toate centrele sociale destinate adulţilor, copiilor şi persoanelor cu dizabilităţi.

”În cadrul acestor verificări, realizate în Sectorul 4, de o echipă mixtă de control, au fost constatate deficienţe în raport cu standardul necesar, precum cele în privinţa aspectului deteriorat al pereţilor interiori, al mobilierului, al echipamentelor sanitare, cât şi în privinţa condiţiilor de depozitare a alimentelor. Până la momentul transmiterii prezentei informări de presă, locaţia respectivă a fost deja închisă, iar minorii au fost relocaţi în alte spaţii conforme, pentru ca toate deficienţele constatate să fie remediate în regim de urgenţă”, a precizat sursa citată.