Restricții de circulație în Piața Constituției, până la final de decembrie, pentru Târgul de Crăciun

826

De mâine, 20 noiembrie, și până pe 26 decembrie, zilnic între orele 10:00 – 23:00, se va desfăşura „Târgul de Crăciun al Municipiului Bucureşti”, în Piaţa Constituţiei. Pentru buna desfăşurare a evenimentului, traficul rutier va fi restricţionat pe benzile I şi III de circulaţie din segmentul inelului Pieţei Constituţiei (cele două bretele).

Pentru traversarea în condiţii de siguranţă a participanţilor, se vor amplasa temporar trei treceri pentru pietoni suplimentare, în perioada 19.11-27.12.2022, în zona Pieţei Constituţiei, astfel: 2 treceri pe breteaua care accede către aceasta dinspre Calea 13 Septembrie în zona Ministerului Mediului, iar cealaltă pe breteaua dinspre Bd. Unirii, latura aferentă Ministerului de Finanţe.

Citește și: Lungul drum al burselor școlare de la Ministerul de Finanțe până în conturile elevilor

Traficul rutier se va restricţiona gradual, în funcţie de afluenţa publicului şi dacă situaţia o va impune, pe Bd. Unirii, perimetrul cuprins între Bd. I. C. Brătianu şi Piaţa Constituţiei şi pe Bd. Libertăţii, segmentul de drum cuprins între Calea 13 Septembrie şi Bd. Naţiunile Unite, fără a obtura intrările principale în Palatul Parlamentului.

Rute ocolitoare:

– Calea 13 Septembrie – Bd. Libertăţii – Bd. Regina Maria;
– Calea 13 Septembrie – Bd. Libertăţii – Bd. Naţiunile Unite – Spl. Independenţei;
– Calea Călăraşilor – Spl. Independenţei – Bd. Naţiunile Unite – Str. Izvor;
– Bd. Unirii – Spl. Independenţei – Bd. Naţiunile Unite – Bd. Libertăţii – Calea 13 Septembrie.

Brigada Rutieră va dispune măsuri de fluidizare a traficului şi de prevenire a accidentelor de circulaţie şi solicită conducătorilor de autovehicule:

* să circule cu prudenţă şi să evite pe timpul deplasării, manifestările de natură a pune în pericol siguranţa lor, dar şi a celorlalţi participanţi la trafic;
* să folosească mijloacele de transport în comun pentru a evita blocajele în trafic;
* să îşi păstreze calmul şi să nu claxoneze abuziv în cazul în care se află în zone aglomerate;
* să respecte semnalele şi indicaţiile poliţiştilor rutieri care dirijează traficul pentru asigurarea fluenţei.

Harta cu restricţii poate fi consultată pe site-ul https://bpr.politiaromana.ro.