Raport al Primăriei Capitalei: Sectorul 4, cea mai sigură zonă din punct de vedere al infracționalității

977

Deși autoritățile spun că au din ce în ce mai muți polițiști pe stradă, un raport comandat de Primăria Municipiului București ne arată că, de la an la an, Capitala devine un loc tot mai periculos.

Studiul comandat de Primăria Capitalei indică zonele cele mai periculoase ale orașului. Statisticile spun că, în 2023, numărul infracțiunilor a crescut considerabil, față de anul 2022.

Citește și: Amenzi consistente aplicate Primăriei Capitalei de către Garda de Mediu! Trebuie implementate măsuri, inclusiv în sectorul 4

Chiar dacă autoritățile montează tot mai multe sisteme inteligente audio-video, infractorii nu par să fie intimidați. De asemenea, nici patrulele de stradă nu-i mai sperie pe hoți.

Conform raportului realizat de Primăria Capitalei, din cele peste 16.000 de infracțiuni înregistrate anul trecut, cele mai multe s-au petrecut în Sectorul 3 al Capitalei, unde au avut loc, printre altele, numeroase tâlhării.

Următoarele locuri în acest clasament al zonelor periculoase, unde s-au înregistrat multe tâlhării, sunt ocupate de Sectoarele 2 și 6. Țintele hoților sunt, în principal, persoanele în vârstă. Acestea pot fi atacate în timp ce se plimbă prin parc sau la semafor. Obiectele preferate de infractori sunt telefoanele și portofelele.

În timpul nopții, infracțiunile care se comit frecvent sunt furturile din autoturisme, cele mai multe cazuri fiind înregistrate în Sectorul 2, urmat de Sectoarele 5 și 3.

La coada clasamentului, în cazul furturilor din autoturisme, se află Sectoarele 4, 6 și 1.

În urma acestui raport, cel puțin anul trecut, Sectorul 4 a fost declarat cel mai sigur din București.

Cutoate acestea,la nivel european, conform statisticilor Numbeo, Capitala României ocupă locul 66, în urcare cu o poziție față de clasamentul anterior.