Atelier dedicat vârstnicilor la cantina socială „Sfânta Filofteia” din București

1430

La cantina socială „Sfânta Filofteia” din sectorul 4 al Capitalei s-a desfășurat joi, 25 ianuarie, atelierul „Bătrânețe cu suflet de copil”, dedicat beneficiarilor instituției sociale.

Evenimentul s-a desfășurat sub coordonarea Cristinei Untaru, asistent social al Protoieriei Sector 4 Capitală, cu participarea voluntarilor din Grupul „Tineri în acțiu­ne” al Arhiepiscopiei Bucureștilor.

Citește și: Raport al Primăriei Capitalei: Sectorul 4, cea mai sigură zonă din punct de vedere al infracționalității

„Cu o durată de aproximativ 1,5 ore, atelierul a reprezentat un moment de reîntâlnire și interacțiune pentru cei aproximativ 35 de parti­ci­panți, cu o vârstă medie de 65 de ani. În fiecare lună, această iniția­tivă face parte din proiectul mai larg, asigurându-le celor în vârstă nu doar o masă caldă zilnică, ci și oportunitatea de a participa la aceste întâlniri lunare pline de surprize. În prima parte a atelierului, moderatorul, Nicoleta Florea, psihoterapeut, a ghidat participanții în explorarea amintirilor. Partea a doua a atelierului a fost dedicată amintirilor personale, fiecare participant împărtășind momentele în care s-au simțit iubiți, apreciați sau plăcuți cel mai mult. Au conturat, de asemenea, planuri pentru continuarea tradițiilor și moștenirilor, inclusiv prin realizarea unei felicitări tip copertă de carte pe care să-și noteze numele și gândurile”, a transmis, pentru publicația Lumina, Cristina Untaru, asistent social.

Voluntarii din Grupul „Tineri în acțiune” al Arhiepiscopiei Bucu­reș­­tilor au sprijinit logistic evenimentul. De precizat că, în cadrul întâlnirii, au fost sărbă­toriți toți beneficiarii născuți în luna ianuarie.